Print ud – del ud

De fleste af os finder ofte os selv i en situation hvor vi har brug for at andre forstår hvorfor noget er som det er. Vi har brug for at kunne forklare os.

Pjecer og uddybende bøger er gode til dem som vil vide meget – men de er ikke nemme at få andre til at læse. Derfor oplever vi i Hjerneskadeforeningen at der også er et behov for helt korte beskrivelser og råd. Korte og meget specifikke materialer kan hjælpe ramte og pårørende som gerne vil have andre til at forstå noget bestemt om den situation de er i. Det kan være hvis man sidder til et møde med en sagsbehandler. Eller hvis andre i familien misforstår hjerneskaden og måske tænker at den ramte er doven eller ligeglad.

Fra denne side kan du gratis printe forskellige korte informationsmaterialer. Vi producerer disse PDF’er med det formål at hjælpe dig til en bedre samtale med andre mennesker – både privat og dem du møder i systemet. Vi tror nemlig på at hvis først omgivelser forstår, så letter det situationen for såvel ramte som pårørende. Desuden laver vi også forskellige oversigter som kan hjælpe og inspirere i den situation du står i.

Du kan downloade og printe så mange du vil – og selvfølgelig dele dem ud til andre. Vi bestræber os på at hver enkelt PDF fylder 1-2 sider. Det er ikke sikkert at du finder lige det du leder efter, for måske har vi ikke lavet det endnu. Du er velkommen til at skrive til os hvis der er et tema som du kunne tænke dig en PDF om.

Om hjernen og hjerneskade

30-dages-udfordring – Bedre hjernesundhed

Om livet som pårørende

Gode råd til fagpersoner (2 sider)

Gode råd til fagpersoner (1 side)

Om børn med hjerneskade eller hjernerystelse

Børn med hjernerystelse (Center for Hjerneskade)

Hjernerystelse – og hvad så? (Center for Hjerneskade)

At starte i skolen igen efter hjernerystelse (Center for Hjerneskade)

Tilbage til skolen med en hjerneskade

Alt om min hjerne – en bog til børn (5-10 år)

Litteraturoversigter

Litteratur om seksualitet og hjerneskade

Litteratur om kommunikation og hjerneskade

Information om foreningen

Samtalerum / netværksgrupper

Fordele ved institutionsmedlemskab