Motiv: FYRs logo - et sort og orange fyrtårn og teksten: FYR - forum for yngre ramte

Velkommen i FYR – Forum for Yngre Ramte

Forum for Yngre Ramte er et netværk for personer i den erhvervsaktive alder (30-65 år) der er blevet ramt af en erhvervet hjerneskade, det vil sige en hjerneskade som man ikke er født med. Årsagen til hjerneskaden er ikke vigtig. Vores udfordringer i hverdagen er næsten de samme, uanset hvorfor vi blev ramt.

Vores daglige kontakt foregår i vores lukkede gruppe på Facebook. Her støtter vi hinanden og deler både de gode og de dårlige erfaringer fra hverdagen med en hjerneskade. Uanset hvornår du har brug for det, sidder der andre yngre ramte klar til at hjælpe dig.

FYR er et netværk for ramte, til ramte og styret af ramte. Det betyder at i vores netværksgruppe og til vores arrangementer finder du hverken pårørende, behandlere, rådgivere eller andre som ikke selv er har en hjerneskade.

Ja – fra januar 2019 er det besluttet, at man skal oprette et medlemsskab af Hjerneskadeforeningen, for at være med i Forum for Yngre Ramte. Et medlemskab af Hjerneskadeforeningen giver dig imidlertid adgang til en række andre gode muligheder. Derfor anbefaler vi også du melder dig ind i Hjerneskadeforeningen. Her kan du blandt andet få gratis rådgivning, og foreningen arbejder politisk for at forbedre vores og vores familiers vilkår.

Bemærk at det kan kræve medlemskab at deltage i FYR-arrangementer.

Ja, alle medlemmer af FYR-netværket kan selv oprette en begivenhed. Du kan for eksempel arrangere et møde på en cafe i din by, en udflugt til en seværdighed, en fælles bowle- eller vandretur eller noget helt andet. Den eneste regel er at begivenheden skal for FYR-medlemmer, det vil sige andre ramte mellem 30 og 65 år.Du opretter en begivenhed inde i Facebook-gruppen.

Du kan altid spørge et styregruppemedlem om hjælp til at oprette en begivenhed. Find kontaktinfo til styregruppens medlemmer lige herunder.

Uden for Facebook mødes vi hvor det er muligt – og det er det heldigvis tit og mange steder.

FYR mødes rundt om i landet til møder i foreningens lokalafdelinger, på cafeer eller privat hjemme hos medlemmer.

Af større fælles arrangementer har vi en årlig julefrokost og en temaweekend.