Motiv: Triatlet Camilla Pedersen træner på cykel

Verdensmester og ambassadør for Hjerneskadeforeningen

Sportstalentet Camilla Pedersen har mærket på egen krop hvad det vil sige når hjernen får en skade. Camilla styrtede i 2013 under en træningstur og blev sendt 19 dage i kunstig koma på grund af kraniebrud. Med hjælp fra blandt andet Hammel Neurocenter kæmpede hun sig ikke alene tilbage til livet, men helt tilbage til toppen i sin sport. Ikke engang et år efter uheldet vandt hun VM-guld i langdistance triatlon.

Camilla Pedersen har inspireret mange med sin viljestyrke og imponerende comeback. Da hun sagde ja til at blive ambassadør for Hjerneskadeforeningen, sagde hun:

– Det har betydet meget mere for mig at kunne inspirere andre, end at vinde VM. Det er en kæmpe ære for mig at blive ambassadør i Hjerneskadeforeningen hvor jeg kan hjælpe hjerneskaderamte og deres familier, blandt andet ved at formidle nogle af de ting jeg har brugt i forbindelse med min egen genoptræning.

Camilla fortalte i samme forbindelse at hun stadig på nogle områder fungerer anderledes end før, men at hun har fået hjælp fra andre ramte til at forstå og acceptere sin skade.

– Da jeg selv stod midt i det, betød det rigtig meget for mig at tale med personer der selv har haft lignende problemer. De kunne fortælle om det de havde været igennem, og hjælpe mig med at forstå mine nye problemer. Jeg fik selv vendt min genoptræning og alt det nye til noget positivt, og det vil jeg gerne hjælpe andre med, ligesom der var nogen der hjalp mig.

Motiv: Camilla Pedersen i løb

Camillas Pedersens hjemmeside >

Motiv: Instagrams logo

Følg Camilla på Instagram >

Motiv: Facebooks logo

Følg Camillas Facebookside >