Hovedtropperne. Motiv: Ung kvinde kigger eftertænktsomt op mod en blå himmel

Velkommen i Hovedtropperne

Hovedtropperne er for dig som er ung og har fået en hjerneskade som følge af en sygdom eller en ulykke. Du er mellem 16 og 35 år.

Hos os kan du danne nye venskaber og være med i et stærkt fællesskab med ligesindede. Vi tilbyder et fristed sammen med andre unge som forstår hvad du har været igennem, og hvad du lever med i hverdagen. Vi hjælper og støtter og hinanden – og så er vi både sociale sjove og seriøse.

Vi har medlemmer i hele landet og flere små lokale grupper som mødes fast. Grupperne besøger af og til hinanden, ligesom vi forsøger et par gange om året at mødes på landsplan.

Kontakt Stine Harbech hvis du vil vide mere om Hovedtropperne.

Hovedtropperne har p.t. faste aktiviteter i København, Næstved, Slagelse, Odense, Svendborg, Aalborg og Aarhus. Kontakt den kontaktperson for Hovedtropperne som er tættest på dig. Du er også velkommen til at kontakte din lokalformand for at høre om lokalafdelingen har andre unge-aktiviteter eller kan hjælpe dig i kontakt med andre unge.

Du skal være medlem af Hjerneskadeforeningen for at være med i Hovedtroppernes arrangementer.

Bor du langt fra en af de byer hvor vi mødes, har du måske lyst til at finde andre unge ramte tæt på dig – måske endda selv starte en gruppe under Hovedtropperne. Du kan søge andre unge i vores netværksgrupper på Facebook, eller kontakte Hovedtroppernes kontaktperson på landsplan, Lonnie Braagaard.

Efter Hovedtropperne kan du være med i Forum for Yngre Ramte (FYR) som er vores netværk for ramte i den erhvervsaktive alder (fra cirka 30 år).

Der er et aldersmæssigt overlap mellem vores forskellige netværk da vi ved at ikke alles livsvilkår er ens selvom man har samme alder. For eksempel kan der være stor forskel på at være 25 år, i gang med en uddannelse og bo på kollegium, og at være 25 år, samlevende, måske med børn og bosiddende i et lille hus på landet.

Føler du dig for gammel til Hovedtropperne, så kom med i Forum for Yngre Ramte. Er du cirka mellem 25 og 30, kan du sagtens være med begge steder.

Kontaktpersoner

Hovedtropperne på landsplan

Stine Harbech
✆ 9282 4004
✉️ stine@hjerneskadeforeningen.dk

Hovedtropperne lokalt

By 🏠 Navn 👦 Telefon ✆ E-mail ✉️
Fyn Lonnie Braagaard 2020 4080 lonnie@hobby-art.dk
Aarhus Maja Meng 2990 3904

Lyt til Hjernecast om at være ung med hjerneskade

Tryk på play for at høre podcasten

Hovedtropperne på Facebook

Motiv: Facebooks logo

På Facebook har vi en åben gruppe hvor vi informerer om både lokale og landsdækkende aktiviteter, ligesom nogle lokale hovedtropper har egne Facebookgrupper. I grupperne kan du følge med i hvad der foregår hvorhenne, og hvordan du kan deltage.

Vi mødes også i et lukket samtalerum kun for unge med erhvervet hjerneskade. Her deler vi vores oplevelser fra livet med en hjerneskade, stiller spørgsmål til hinanden, giver og får gode råd og moralsk opbakning fra de andre unge.

Læs også om tilbuddet Unge Hjerner

– et samarbejde mellem Center for Hjerneskade, Neurorehabilitering Selma Marie og Hjerneskadeforeningen

Unge Hjerner
for ramte mellem 15 og 30 år; mødes i København