Forståelse af din egen situation gør dig stærk

At formidle livet med en hjerneskade er en af vores fornemmeste opgaver. Det er det fordi at jo mere man ved, og jo bedre man forstår den situation man er i, jo stærkere er man. Jo mere kan man tage kontrollen tilbage. Og jo bedre bliver man til at træffe de valg der er bedst for en.

Det faktuelle er én ting – de personlige fortællinger en anden. Imellem de to dukker der en tredje og vigtig del op. I det felt ligger nemlig en fælles forståelse af hvad det vil sige at være ramt af en hjerneskade. Hvad det vil sige at være pårørende. Det er den del vi kan bruge til at skabe stærke fællesskaber hvor man kan finde støtte. Og den del vi kan bruge til at hjælpe ramte og pårørende med at forklare alt det som er svært at få andre til at forstå, og som giver de mange misforståelser som er med til at splitte familier og venskaber ad efter en hjerneskade.

Vi er så priviligerede i Hjerneskadeforeningen at rigtig mange gerne vil dele deres erfaringer, oplevelser og inderste tanker med os. Når det sker, lærer vi en masse om livet med en hjerneskade. På baggrund af de mange oplysninger vi får, kan vi trække alt det ud som mennesker i denne situation har til fælles. For HJERNESKADERAMTE HAR MEGET TIL FÆLLES – uanset årsagen til skaden. Det samme gælder selvfølgelig pårørende.

Medlemsblad. Motiv: Flyvende husskader forlader nogle høje piletræer

Medlemsblade

Her kan du læse tidligere udgivelser af medlemsbladet “Hjerneskadet” som indeholder mange gode artikler om hjernen og hjerneskader.

Læs mere >

Hjernecast

Hjernecast

Hjernecast er foreningens podcast om alle aspekter af livet med en hjerneskade. Klik her for at finde og lytte til tidligere podcasts.

Læs mere >

Film og video

Se udvalgte videoklip og dokumentarer. Og er du nysgerrig efter mere, skal du blot besøge vores hjerneskadekanal på YouTube.

Læs mere >

Udgivelser. Motiv: Bøger bundet sammen med et bælte.

Pjecer og bøger

På udkig efter materialer du kan bestille hjem? Få overblik over hvilke pjecer og bøger Hjerneskadeforeningens har udgivet.

Læs mere >

Plakater

Plakater er gode når du vil fortælle om hjerneskade til mange. Se plakater til køleskabet, venteværelset, opholdsstuen, opslagstavlen …

Læs mere >

PDF til download

Find materialer om hjerneskade som du kan downloade gratis. Til dig selv – og til at dele ud i dine omgivelser.

Læs mere >