Netværk og fællesskaber
Livet kan nogle gange være udfordrende, og i svære tider er det uvurderligt at finde nogen der forstår. Dette gælder for alle der har oplevet en hjerneskade eller elsker en person der pludselig står over for denne udfordring. At opnå kontakt med ligesindede kan gøre en markant forskel.
Vores online netværksgrupper er oveni din adgang til en omfattende videns- og erfaringsbank. Her sidder mennesker klar til at lytte, trøste og give råd stort set når som helst på døgnet. Du vil finde lyttende ører og skuldre og græde ud ved. En fællesskabsånd hvor andre kan genkende dine oplevelser, besvare dine spørgsmål og være der når du har brug for at dele. Trøst, støtte, opmuntring og bekræftelse fra ligesindede er med til at forbedre selvværdet, reducere stress og ensomhed samt bidrage til generelt velbefindende.
Hjerneskadeforeningen tilbyder forskellige online netværk. Nogle af dem er lukkede samtalerum på Facebook, hvor du trygt kan dele dine tanker og erfaringer med andre. For at blive medlem af et samtalerum beder vi dig om at dele lidt om dig selv, og vi stiller nogle indledende spørgsmål for at sikre at du bliver placeret i den rigtige gruppe. Andre er netværk du kan tilmelde dig og deltage i online møder via Zoom.
Vi opfordrer dig til kun at tilmelde dig grupper og netværk, hvor du passer ind i den beskrevne målgruppe. På den måde sikrer vi alle den bedste oplevelse og støtte for hinanden.
Velkommen til vores online fællesskaber hvor du aldrig er alene. På oversigten herunder kan du klikke på de enkelte netværk. Dit klik vil enten føre dig til netværkets egen side eller til Facebookgruppen.
Find dit netværk
De fleste af vores netværk, grupper og fællesskaber er opdelt, så de enten er for ramte eller pårørende, men vi har undtagelser. Søg i oversigten og find de fællesskaber du gerne vil være en del af. De fleste landsdækkende netværk har en Facebookgruppe hvor du kan holde dig orienteret om begivenheder i netværket. Det er forskelligt hvor ofte og hvor mange steder de enkelte netværk mødes.
Klik på det enkelte netværk for at få mere information eller tilmelde dig.
Hjerneskadeforeningen
Samtalerum for alle interesserede, også profesionelle, studerende m.fl. Facebookgruppe. Kræver IKKE medlemskab af foreningen.
Unge hjerner (15-35 år)
For unge med erhvervet hjerneskade (uanset årsag). Unge Hjerner har en fælles Facebookgruppe, en Discord forumkanal, månedlige Zoom-møder og fysiske mødesteder flere steder i landet. Hertil weekend- og shelterture. Kræver foreningsmedlemskab.
Forum for Yngre Ramte (30-65 år)
For ramte i den erhvervsaktive alder. Forum for Yngre Ramte har en fælles og særdeles aktiv Facebookgruppe samt mødesteder i nogle af foreningens lokalafdelinger. Hertil temaweekender, julefrokost og arrangementet FYR DEN AF som er et familiearrangement med det formål at pårørende børn kan møde ligesindede. Kræver foreningsmedlemskab.
Forum for senhjerneskadede seniorer (+ 60 år)
For ramte som har passeret 60 år. Forum for Senhjerneskadede Seniorer har en fælles Facebookgruppe og fysiske mødesteder i enkelte lokalafdelinger. Kræver foreningsmedlemskab.
Netværk for yngre kvinder (18-40 år) med en erhvervet hjerneskade
For ramte kvinder som ønsker at sparre om muligheder og begrænsninger i livet med en hjerneskade, herunder overvejelser i forhold til uddannelse, karriere, socialt liv, at stifte familie eller allerede at have små børn da skaden ramte. Netværket har en fælles Facebookgruppe og Zoom-møder cirka hveranden måned. Kræver foreningsmedlemskab.
#hydrofamilie
For hydrocephalus- og IIH-ramte, deres pårørende og professionelle med interesse for hydrocephalus. Har en aktiv Facebookgruppe. Kræver ikke foreningsmedlemskab.
Samtalerum for os med afasi og sprogvanskeligheder efter hjerneskade
For mennesker ramt af afasi, dysartri eller andre sprog- og talevanskeligheder efter en hjerneskade. Facebookgruppe hvor medlemmer deler erfaringer og hjælper hinanden med at få ord på. Kræver ikke foreningsmedlemskab.
Samtalerum for os der er/var gift eller samlevende med en hjerneskade
For pårørende partnere eller eks-partnere til en person med erhvervet hjerneskade. Facebookgruppe. Kræver ikke foreningsmedlemskab.
Samtalerum for unge (13-35) år med en hjerneskadet forælder
For unge der har en hjerneskadet far eller mor. Facebookgruppe. Ad hoc Zoom-møder. Kræver ikke foreningsmedlemskab.
Samtalerum for pårørende under 18 år
For unge under 18 år som er pårørende til en person med en hjerneskade, hjernesygdom eller hjernelidelse. Det kan være en forælder, en bror eller en søster, en bedsteforælder eller anden person som man er nært knyttet til. Facebookgruppe. Kræver ikke foreningsmedlemskab.
Samtalerum for voksne børn af eller søskende til en hjerneskadet
For voksne hvis far, mor, bror eller søster er blevet ramt af en hjerneskade. Facebookgruppe. Kræver ikke foreningsmedlemskab.
Samtalerum for unge (13-30 år) med en hjerneskadet bror eller søster
For søskende mellem 13 og 30 år. Facebookgruppe. Kræver ikke foreningsmedlemskab.
Samtalerum for pårørende til børn og unge med hjerneskade
For forældre og bedsteforældre til børn og unge med erhvervet hjerneskade. Facebookgruppe. Kræver ikke foreningsmedlemskab.
Når pårørende bliver blæksprutter
Lokale netværk
Hjerneskadeforeningen har mange lokalafdelinger rundt om i landet. I lokalafdelingerne kan du møde ligesindede som bor tæt på dig og deltage i aktiviteter med andre som forstår.
Vælg dit område herunder.