Motiv: Korrekturlæserens borg. Opgave. Ovenpå en rød kuglepen. Ved siden af en kop kaffe.

Korrekturlæser

Vi søger en korrekturlæser til Hjerneskadeforeningens medlemsblad som udkommer 4 gange om året. Du skal læse korrektur både de tidlige artikler inden de sendes til opsætning, og de opsatte artikler inden de skal trykkes (afsluttende korrektur af bladet) . Efter aftale kan du også komme til at læse korrektur på andre af vores materialer.

  • fejlstøvsuge artikler for grammatiske fejl, tegnsætningsfejl og tastatursmuttere
  • reagere på inkonsekvens i tekst og tegnsætning
  • præcisere sætninger som er uklare, og fjerne tvetydigheder

ANSØGEREN

Hvorfor du er en god korrekturlæser, spiller ingen rolle. Det kan godt være du er eller har været skolelærer eller tekstforfatter. Det kan være du studerer dansk eller noget lignende. Det kan også være at det danske sprog altid har været nemt for dig, og du bare instinktivt forstår nuancerne og grammatikken. Det vigtigste er at du kan hjælpe en artikel eller andet tekstmateriale afsted uden fejl og sørge for at alle dele af teksten er nemme at forstå.

  • Du holder af sproget og er god til at spotte alle slags fejl.
  • Det kribler i fingrene på dig for at rette kommafejl i denne tekst – for det grammatiske komma sidder godt fast på din rygrad.
  • Du kender til udvidede konjunktioner og andre sproglige finurligheder som snyder mange når de skal sætte kommaer.
  • Oversættelseslån af ord og sætninger som sniger sig ind fra vores talesprog, skurrer i denne ører – for eksempel når de i en tv-serie siger: “Lad os kalde det en dag”, “Du er fri til at gå” eller “Han efterlod hende til at dø”. Du kender altid en god måde at sige det samme på dansk.
  • Du har mulighed for at rette en tekst med kort varsel.
  • Du er ikke bange for at foreslå ændringer som vil forbedre en tekst.
  • Du overholder selvfølgelig deadlines.

HJERNESKADEFORENINGEN

Vi er forening med passion for at hjælpe familier ramt af en hjerneskade. Både frivillige og ansatte yder dagligt en stor indsats for at vores arbejde giver mening og hjælper så mange som muligt. Vi arbejder dynamisk og fra alle afkroge af landet (ja, nogle gange verden). Vi forventer ikke at du møder op på et kontor eller er tilgængelig hele tiden, men derimod at du tager ansvar for din egen arbejdstid. Fortæl os hvor mange timer du ønsker at bidrage med. Så gør vi vores bedste for at tilpasse opgaven – og du gør dit bedste for at levere som aftalt, men råber selvfølgelig op hvis vi har fået fejlvurderet hvor lang tid opgaven vil tage.

KONTAKT OG ANSØGNING
Skriv til kommunikationschef Susan Søgaard på susan@hjerneskadeforeningen.dk.

ANSØGNINGSFRIST
Ingen. Vi kan altid bruge et par ekstra øjne.

ARBEJDSSTED
Hjemme – eller hvor du selv ønsker.

ANTAL TIMER
Efter aftale

LØN
Ulønnet frivilligt arbejde