HJELMEN ER PÅ HYLDERNE HOS FORHANDLERE I 24 UDVALGTE BYER.

#sikkercykelby

Et nyt samarbejde mellem Hjerneskadeforeningen og ABUS skal sætte fokus på cykelsikkerhed i landets største byer med en opsigtsvækkende #sikkercykelby-hjelm. Hjelmen er skabt i et samarbejde mellem Hjerneskadeforeningen og ABUS.

For hver solgt hjelm går 40 kroner til Hjerneskadeforeningens arbejde.

Vi er rigtig glade for samarbejdet med ABUS omkring #sikkercykelby. At forebygge skader ved cykeluheld er meget vigtigt. At cykle uden cykelhjelm er en uskik, og vi kan og skal gøre mere for at få flere til at anvende cykelhjelm i alle aldersgrupper. Det glæder os også, at kampagnen støtter Hjerneskadeforeningen økonomisk, så vi kan hjælpe de mange unge som gamle, der uheldigvis får hjerneskader ved cykeluheld.
Morten Lorenzen, Direktør i Hjerneskadeforeningen

Hjelm lygte

Bedre cykelsikkerhed på danske veje
Forskere har for nylig slået fast, at en cykelhjelm mindsker risikoen for at få en moderat eller svær hjerneskade ved cykeluheld med op til 88 procent og resulterer i 25% færre dødsfald. Det er blandt andet baggrunden for et nyt samarbejde mellem ABUS og Hjerneskadeforeningen, som har fået navnet #sikkercykelby.

Generelt er danske cyklister blevet bedre til at bruge cykelhjelm i de senere år, men ifølge Rådet for Sikker Trafik, er det stadig kun omkring en tredjedel af cyklisterne, der vælger at bruge hjelm. De fleste uheld sker i byerne, hvor der bliver cyklet flest kilometer. Det skal den nye #sikkercykelby-hjelm sætte fokus på ved at gøre cykelsikkerhed til et lokalt anliggende.

Større og bedre sikkerhed starter lokalt, og det er hele essensens af initiativet. Hver gang jeg observerer morgentrafikken i de større byer, bliver jeg rystet over, hvor mange der fravælger hjelmen. Specielt set i det lys, at cykelstierne er tætpakkede og risikoen for uheld er stor. Med den nye #sikkercykelby-hjelm kan cyklisterne vise, at de går forrest for at øge sikkerheden i deres egen by.
Kim Møller-Nielsen, Adm. direktør i ABUS-gruppen NORDIC A/S

Hjelm med regnslag

Lanceret i de 12 største cykelbyer
Hjelmen er i første omgang blevet lanceret i landets 12 største cykelbyer. Jakob Nielsen, indehaver af Fri BikeShop Aarhus, er en af de cykelhandlere, som snart lægger den nye #sikkercykelby-hjelm frem på hylderne og ser frem til at bidrage til den gode sag.

Jeg synes, det er et sympatisk initiativ, og det hjælper til at rette mere fokus på at bruge hjelm. Samarbejdet med Hjerneskadeforeningen øger forbrugernes fokus på cykelsikkerhed, og det får flere kunder til at efterspørge vejledning fra en fagmand, når de køber hjelm. Derfor er vi også i dialog med den lokale afdeling af Hjerneskadeforeningen om at lave et event i butikken for at promovere den nye hjelm og sætte fokus på sikkerheden.
Jakob Nielsen, Indehaver af Fri BikeShop Aarhus
Cykelhjelmkampagne støtter Hjerneskadeforeningen

Instagram

#SikkerCykelby-kampagnen er også på Instagram med blandt andet tip til sikkerhed.

Cykelhjelmkampagne støtter Hjerneskadeforeningen

Presse/medier

Omtaler af kampagnen og de forskellige tiltag i forbindelse med #sikkercykelby.

Raymond, Abus 01

Cykelodyssé

Michael Raymond blev ramt som 27-årig. Efter flere års træning på kondicykel drog han på cykelodyssé.

Det handler om at være sikker på cykel

Sikker på cykel

#SikkerCykelby-kampagnen handler først og fremmest om sikkerhed. Find sikkerhedstip her.

Find ud af hvor du kan købe #sikkercykelby-hjelmen

Forhandlere

Foreløbig 12 byer i landet indgår i kampagnen, nemlig Danmarks største cykelbyer. Find forhandler her.

SikkerCykelby-hjelmen

Hjelmen

#SikkerCykelby-hjelmen er en prisvindende cykelhjelm med høj sikkerhed og stor lækkerhed.