Når verden vælter – af Jytte Jensen m.fl.

Kort resumé

Når verden vælter fortæller 26 teenageres dramatiske historie efter at deres far eller mor er blevet ramt af en blodprop i hjernen efter en hjerneblødning.

Forlagets beskrivelse

I ‘Når verden vælter’ fortæller 26 teenagere og unge mennesker hudløst ærligt om deres liv efter at deres far eller mor er blevet ramt af en blodprop i hjernen eller en hjerneblødning – såkaldt apopleksi.

Det er rystende beretninger og meget stærk læsning. Om hvordan man som barn eller unge klarer det når mor eller far ikke længere kan tale, er lammet eller har ændret personlighed.

Ingen kan undgå at blive berørt af de kvaler og den store usikkerhed som de unge har måttet leve med – og desværre i alt for mange tilfælde også selv har måttet finde ud af at tackle.

De unges problemer overskygges nemlig ofte af den voksnes problemer, og de voksne omkring den unge er tilbøjelige til at glemme hvor hårdt det rammer barnet eller den unge når far eller mor må leve videre helt forandret og oven i købet med stor risiko for at dø.

Bogen henvender sig både til unge i samme situation, men i lige så høj grad til alle dem der er en del af unge menneskers netværk i skolen eller i fritiden. Samtidig vil professionelle behandlere der har kontakt med hjerneskadede, have stor glæde af bogen.

Om forfatterne

Birthe K. Nielsen er apopleksiramt, tidligere skolelærer.

Jytte Jensen er ledende oversygeplejerske på Roskilde Amts Sygehus, Neurologisk Afdeling.

Dorte Schmidt er journalist.

Om bogen

Titel: Når verden vælter
Forfatter: Jytte Jensen, Dorte Schmidt, Birthe K. Nielsen
Forlag: Hovedland
Sidetal: 199
Årstal: 2005

Køb bogen “Når verden vælter” i vores netbutik