Livskapitler og solopgang – af Lizzy Søndergaard

Kort resumé

Dagbog om at stå helt alene når ens ægtefælle forandre personlighed efter en hjerneskade.

Forlagets beskrivelse

”Livskapitler og solopgang” har jeg skrevet ud fra min dagbog, som jeg skrev, da Kristian var syg. Den handler om frustrationerne, som jeg og vores familie var igennem, da Kristian lige så stille ændrede personlighed. Den handler om, at der ikke var en eneste læge, speciallæge, der hørte os i alle de år. Jeg stod meget alene sammen med Kristian og skulle kæmpe for at blive hørt. Der var ingen, der prøvede at lytte til, hvad vi sagde, mens han bare blev mere og mere syg. Mange af vennerne blev også væk, men heldigvis var der nogle få tilbage, som støttede op omkring os. Kristian, min eksmand, som jeg boede sammen med igennem 32 år, børnenes far og vores børnebørns bedstefar, han ændrede personlighed og blev senhjerneskadet.

Jeg har ikke skrevet denne bog for at sætte Kristian i et dårligt lys, men for at fortælle, hvor gruelig galt det kan gå, når man fuldt ud stoler på læger og speciallæger. Det var en stor sorg for mig at ”miste” min mand.

Om forfatteren

Lizzy Søndergaard er opvokset på Færøerne og flyttede i 1973 til Danmark. Mor til tre voksne børn og fem børnebørn. Uddannet herreskrædder, PGU’er og pædagog.

Om bogen

Titel: Livskapitler og solopgang
Forfatter: Lizze Søndergaard
Forlag: Kahrius
Sidetal: 114
Årstal: 2015