Hul i hovedet – af Nicole Boyle Rødtnes

Kort resumé

Ungdomsroman. Til en fest slår Vega hovedet og får en hjerneblødning. Da hun vågner på hospitalet, har hun mistet sit sprog, og det føles, som om hele hendes liv er forsvundet sammen med ordene.

Forlagets beskrivelse

“Du skulle have set Susan!” Ida himler med øjnene. “Festens tema var gangsters og ludere, men alligevel …!”
“Hvor kort var hendes kjole?” spørger jeg. Eller det troede jeg. Men en rynke i Idas pande fortæller mig, at det ikke var det, der kom ud.
“Hvad kost var festen?” gentager jeg, og nu kan jeg godt høre, at noget er galt.
“Nå, hvad det kostede at komme ind?” spørger Ida. “40 kroner – det var ingenting.”
Jeg ryster på hovedet. Ida tænker igen.
“Hvor mange, der kom?”
Jeg ryster på hovedet igen. “Lige meget,” siger jeg så. Jeg kan se på hende, at det slår hende lidt ud, at jeg klokker i det. Det må også være nederen at være den, der altid skal lege gæt og grimasser med spasseren.

Til en fest slår Vega hovedet og får en hjerneblødning. Da hun vågner på hospitalet, har hun mistet sit sprog, og det føles, som hele hendes liv er forsvundet sammen med ordene. Men en dag møder hun Theo, der ligesom hende har svært ved at tale. Men kan man elske uden ord? Og hvad skete der egentlig den aften, Vega kom til skade?

Anmeldelse

Af Susan Søgaard, Hjerneskadeforeningen

 Til en fest slår Vega hovedet og får en hjerneblødning. Da hun vågner på hospitalet, har hun mistet sit sprog, og det føles, som om hele hendes liv er forsvundet sammen med ordene. Vega er en populær pige i sin gymnasieklasse, men efter ulykken sættes alle forhold på prøve – til kæresten, bedsteveninden, klassekammeraterne, lillesøsteren, forældrene. Og uden sproget, hvad er livet så for en teenagepige?

Vega føler sig som en belastning for alle og har svært ved at finde ud af, hvad der er op og ned – både i hendes erindringer fra ulykkesaftenen og i de signaler, hun får fra sine omgivelser.

Så møder hun Theo i en samtalegruppe for unge hjerneskaderamte. Theos tale er også besværet, men mellem dem begynder kærligheden at vokse. ‘Hul i hovedet’ er en ungdomsroman, en kærlighedshistorie og en lille smule spændingsroman i et flydende og let læseligt sprog.

Bogen er samtidig en nærværende og relevant fortælling om at få en hjerneskade som ganske ung og skulle genfinde en identitet, før man dårligt har nået at kende sig selv.

Om bogen

Titel: Hul i hovedet
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Forlag: Alvilda
Sidetal: 224
Årstal: 2014

Videoklippets indholdINDHOLD: Bogens forfatter Nicole Boyle Rødtnes læser højt af Hul i hovedet