Kære Henning – af Britta Helbek

Kort resumé

En fortælling om det levede liv med senhjerneskade og som pårørende.

Forlagets beskrivelse

Dette er mere end en hudløst ærlig fortælling om et liv som pårørende til et nært menneske, der rammes af senhjerneskade med stor kognitiv skade på hjernen og fysisk og psykisk nedbrydning til følge. Både på grund af sygdom men også på grund af behandlingen. Og om hvordan det kan opleves af begge parter at skulle en tur gennem social- og sundhedssystemet.

For det er samtidig en fortælling, der rejser vigtige etiske spørgsmål om behov for klar og tydelig prioritering af fordeling af social- og sundhedssystemets ressourcer og samtidig spørger: Skal vi altid redde liv, bare fordi vi kan? Er liv og død ligeværdige partnere i en samtale?

Britta Helbeks (f. 1950) beretning om at være pårørende til et menneske med senhjerneskade. Fortællingen består af breve skrevet til Henning, blandet med udtalelser fra andre pårørende til hjerneskadede og fagpersoner. Forløbet rækker fra ægtemanden Henning som 55-årig viser de første tegn, diagnosen, den behandling og årene frem til Hennings død som 70-årig.

Om forfatteren

Britta Helbek (f. 1950) er socialrådgiver, familieterapeut og tidligere institutionsleder. Kære Henning er hendes tredje bog.

http://www.brittahelbek.dk

Om bogen

Titel: Kære Henning
Forfatter: Britta Helbek
Forlag: Lauritz
Sidetal: 247
Årstal: 2017