Jeg hedder Natascha

Jeg er 23 år. Jeg fik min hjerneskade imellem 1998 og 2002. Jeg er født med hydrocephalus og opereret 47 gange for det. Hydrocephalus er r ventriklerne inde i hjernen vokser ind over hinanden. De overlapper hinanden, så spinalvæsken ikke kan komme ud. Vi danner cirka 4 ml i døgnet. Hvis det ikke kan komme ned gennem ventriklerne, trykker det på hjernen.

Jeg fik problemer med hypofysen da jeg blev 5-6 år gammel

Hypofysen begyndte at sende hormoner ud til kroppen som gjorde at jeg voksede meget. Indtil jeg var omkring 13 år, har jeg fået hormonstoppende behandling af egen læge. Jeg har haft en halvsidig lammelse i højre side som efter mange års genoptræning er blevet trænet op igen.

Det kan være hårdt at være et ungt menneske …

og have den der med hvordan er det at være hjerneskadet. For eksempel det med at gå i byen og feste. Det har aldrig rigtig været mig. For det første er der j musik. Der er mange mennesker. Der er masser af lys. Så det er en rigtig, rigtig dårlig kombi. Jeg oplever at verden ser mig som en normal 23-årig kvinde da jeg ikke har nogle særligt synlige funktionsnedsættelser den dag i dag.

Jeg er uddannet markedsføringsøkonom i Roskilde

Lige nu r jeg med tankerne om at læse videre inden for digital konceptudvikling.

Jeg har ikke noget r- og efter-billede

Jeg var kun syv uger gammel da jeg fik stillet diagnosen. Derfor er der ikke noget r- og efter-billede. Jeg var så lille. Så har jeg jo haft det gennem hele min barndom og ungdom.

I dag

I de seneste ni måneder har jeg haft en kæreste som jeg er meget glad for. Jeg har siddet i bestyrelsen i en lokalafdeling af Hjerneskadeforeningen. Og nu tager jeg så til Odder til generalforsamling hos SUMH. Så jeg har mange hænder ude sådan rundt omkring.

Jeg ville ønske … 

folk fik et mere nuanceret billede af hvad hjerneskade egentlig er. At det ikke er den her unuancerede at man sidder i kørestol og savler og ikke kan noget. For hjerneskader er faktisk i langt de fleste tilfælde usynlige. Det betyder så at man kan have kognitive vanskeligheder, koncentrationsbesvær og i meget j grad hjerneskadetræthed. Som mange med hjerneskade lider af.

Unge Hjerner har betydet for mig

De har givet mig et frirum til at være den jeg er. Hjælper mig med at forsdet her med hjerneskade bedre. Få et større perspektiv på hvad det er. Jeg synes bare at hvis man har en hjerneskade, skal man skynde sig at komme ind i Unge Hjerner, for det er super fedt.

Freja – af fotograf Keen Heick-Abildhauge

Bionisk læsning

Er der noget galt med hjemmesiden, siden teksten ser så mærkelig ud? Overhovedet ikke. Vi har brugt bionisk tekst som er en metode der skal gøre læsningen nemmere, hurtigere og mere fokuseret. Du er velkommen til at fortælle os om du synes det r læsningen nemmere eller sværere eller måske ingenting betyder.


Liv der reddes, skal også leves