Jeg hedder Freja

Jeg er 26 år gammel. Da jeg fik min skade, var jeg 20 år. Jeg stod på en altan som faldt sammen. Der faldt jeg 6 meter ned. Jeg fik en hjerneblødning og en hjernerystelse. Jeg har ikke haft nogen fysiske konsekvenser andet end ekstrem hjernetræthed. Som selvfølgelig kommer og r, men som påvirker min hverdag.

r man som ung r en hjerneskade

… er det svært i forhold til fester og sociale arrangementer. Men også i forhold til uddannelse.

Jeg havde ikke en uddannelse da jeg fik min skade

Man bliver påvirket rigtig meget r man kommer og ikke har en uddannelse. Det er både kommunen der gerne vil have en i gang. Og mennesker man møder som gerne vil have at man kan svare på hvad man skal. Det er svært at svare på r man ikke ved hvor meget man kan. Der er mange forventninger r man kommer som ung og ikke har en uddannelse. Men måske heller ikke kan tage en uddannelse.

r jeg fik min skade

… festede jeg rigtig meget og passede måske ikke så meget på mig selv. Jeg havde svært ved at sætte grænser og svært ved at mærke mig selv. Jeg var i gang med et sabbatår. Jeg var i gang med at finde ud af hvad der skulle ske i mit liv, da skaden skete.

I dag laver jeg …

Alt muligt. Men det er planlagt altsammen for at jeg kan alt det jeg gerne vil. Så er jeg i gang med en fleksjobafklaring gennem Københavns Kommune.

r jeg møder folk som ikke ved noget om hjerneskader …

ser de til at starte med en kvinde som ikke umiddelbart ligner en der har et handicap. Jeg ville ønske at folk forstod at jeg har brug for at sige nej til ting. Jeg har brug for at gå tidligere end andre. Jeg har brug for at nå at tage en lur r jeg skal se nogen. Jeg har brug for at vide hvad der skal ske. Ellers bliver jeg stresset. 

Unge Hjerner har betydet enormt meget for mig

Jeg startede i Unge Hjerner lige efter jeg havde fået min skade. Jeg havde brug for at vide hvad er en erhvervet hjerneskade? Hvad kan jeg gøre? Og at møde andre mennesker som har det på samme måde som mig. Det tror jeg, er rigtig vigtigt. At man møder ligesindede som man kan sparre med eller hjælpe og få hjælp af. Og støtte.

Freja – af fotograf Keen Heick-Abildhauge

Bionisk læsning

Er der noget galt med hjemmesiden, siden teksten ser så mærkelig ud? Overhovedet ikke. Vi har brugt bionisk tekst som er en metode der skal gøre læsningen nemmere, hurtigere og mere fokuseret. Du er velkommen til at fortælle os om du synes det r læsningen nemmere eller sværere eller måske ingenting betyder.


Liv der reddes, skal også leves