Jeg hedder Kevin

Jeg er 28 år gammel. Jeg var 25 år gammel, da jeg fik min skade. Jeg er blevet opereret to gange for colloidcyste. En colloidcyste er en hjernecyste.

Jeg er hjernetræt

Jeg har ikke nogen fysiske n fra min hjerneskade. Jeg har andre n, som primært er udtrætning og en forringet korttidshukommelse. Den udtrætning jeg oplever, er en form for træthed som jeg aldrig nogensinde har stiftet bekendtskab med r. Det giver mig typisk nogle kognitive problemer. Jeg r sværere ved at huske. Jeg r ondt i hovedet.

En struktureret hverdag

Min træthed r at jeg er nødsaget til at have en meget mere struktureret hverdag. Jeg skal lægge nogle strategier for sociale arrangementer. Arbejde. Mere planlægning i hverdagen. Generelt bare mere struktur omkring hele mit liv.

r jeg fik min skade

Mit liv r skaden var meget anderledes. Jeg var meget mere spontan. Havde mange bolde i luften. Kunne godt lide den der overraskelse. Der skulle hele tiden ske noget nyt. Det har jeg fået en del sværere ved efter min skade. r min skade læste jeg på CBS og havde et deltidsarbejde ved siden af. Derudover var jeg meget sammen med familie og venner. Vi tog ofte ud at rejse. Ja, alle de ting man nu r som ung. Det var tit mig der stod for planlægning af sociale arrangementer og rejser, kom-sammen og sådan nogle ting.

I dag er jeg nødt til at trække mig en del mere

Jeg er blevet færdig på CBS, lige med d og næppe. Men i sociale sammenhænge bliver jeg nødt til at trække mig oftere. Jeg kan ikke deltage i samme omfang som jeg gjorde tidligere. Efter jeg blev færdig på CBS, blev jeg sygemeldt fordi jeg ikke kunne varetage et fuldtidsarbejde. Jeg er for nyligt blevet tildelt fleksjob på maksimalt ni timer om ugen. Så i øjeblikket er jeg jobsøgende.

At være ung med en hjerneskade

Det at være ung med en hjerneskade er sindssygt frustrerende fordi man ikke kan deltage på samme vilkår som ens jævnaldrende. Og det kan være svært nogle gange at spejle sig i ens omgangskreds.

Jeg ville ønske at folk vidste …

hvor meget trætheden egentlig fylder. Det ikke er noget man lige fikser med en kop kaffe eller ved lige at sove lidt længere. Det er noget der følger en. Hvis man presser den for meget, bliver man mærket af det i flere dage efter. Det kan måske godt være lidt svært at sætte sig ind i, hvis man ikke rigtigt har prøvet det. Det kan sammenlignes en smule med tømmermænd. Og så alligevel overhovedet ikke.

Unge Hjerner har haft den betydning …

at man har et netværk som man lettere kan spejle sig i i forhold til nogle situationer. Vi har et netværk hvor vi møder mange af de samme problemstillinger i samfundet, socialt og rent generelt. Og der er det meget rart at man har nogen man kan spejle sig i og sparre med og få ideer og lære fra. Vi er jo alle sammen lidt eksperter på vores egne områder inden for det her med at have en hjerneskade.

Freja – af fotograf Keen Heick-Abildhauge

Bionisk læsning

Er der noget galt med hjemmesiden, siden teksten ser så mærkelig ud? Overhovedet ikke. Vi har brugt bionisk tekst som er en metode der skal gøre læsningen nemmere, hurtigere og mere fokuseret. Du er velkommen til at fortælle os om du synes det r læsningen nemmere eller sværere eller måske ingenting betyder.


Liv der reddes, skal også leves