Jeg hedder Michelle

Jeg er 37 år. Jeg var 30 da jeg blev skadet. Jeg fik en hjerneblødning i februar 2017. Jeg har ikke som sådan fysiske n. Under min operation fik jeg en blodprop, så jeg kunne ikke bevæge mit højre ben. Det har jeg genoptrænet. Men jeg r til fysioterapeut da jeg stadig kan have lidt med min lænd. Ellers har jeg ingen fysiske n.

At være ung med en hjerneskade

Det er nogle gange frustrerende. Jeg har haft rigtig svært ved at acceptere at jeg ikke kan det samme som jeg har kunnet.

r kunne jeg have et fuldtidsjob

Nu kan jeg arbejde 15 timer. Det har taget mig 7 år at finde ud af.

Jeg skal holde pauser i løbet ad dagen

Jeg skal planlægge mit sociale liv i forhold til min energi. Der er bare meget planlægning. Mit liv nu er meget mere struktureret end det var r. Jeg har rutiner. Jeg skal planlægge hvornår jeg vasker j. Hvornår jeg har aktiviteter som er mere krævende energimæssigt, for eksempel sociale arrangementer. Jeg har en datter på 11. Det kræver også sit. Selvom hun er blevet ældre og mere selvstændig nu, er der stadigvæk opdragelse og sådan nogle ting. Men det handler meget om at jeg skal prioritere min energi og mine aktiviteter. Det skulle jeg ikke r.

Det er vigtigt at folk ved om mennesker med en hjerneskade …

at selvom det ikke er synligt, kan man gå at tumle med mange ting. Det er okay at spørge – hvis man fx møder mig – om min hjerneskade: Hvordan er det sket? Hvilke problematikker har jeg? Jeg er lydfølsom. Det r at jeg har ørepropper r jeg er ude til musik. Det er okay at spørge: Hvorfor har du ørepropper? Så kan jeg sige at det er fordi jeg er lydfølsom. Det med at være åben er i hvert fald okay for de fleste. At man spørger ind til det i stedet for at man r og tænker en masse. Selvom man ikke sidder i kørestol, kan man have lige så mange problematikker.

Unge Hjerner har betydet rigtig meget for mig

Jeg var 30 da jeg kom ind i Unge Hjerner, så jeg var heldig at jeg lige kunne komme med. Aldersgrænsen gik til 30 dengang. Det har betydet at jeg har kunnet snakke med andre unge om hvilke problematikker man møder i hverdagen. Især i starten fordi man er ved at finde sig selv og finde ud af de ting man ikke kan. Det r at jeg har et netværk som forstår mig på en anden måde end mine venner og veninder og familie r. Jeg kan være åben på en anden måde i Unge Hjerner.

Freja – af fotograf Keen Heick-Abildhauge

Bionisk læsning

Er der noget galt med hjemmesiden, siden teksten ser så mærkelig ud? Overhovedet ikke. Vi har brugt bionisk tekst som er en metode der skal gøre læsningen nemmere, hurtigere og mere fokuseret. Du er velkommen til at fortælle os om du synes det r læsningen nemmere eller sværere eller måske ingenting betyder.


Liv der reddes, skal også leves