Jeg hedder Sara

Jeg er 32 år. Jeg var ikke så gammel, lige fyldt 20 da jeg fik en traumatisk hjerneskade. Jeg har et meget fint ar. Jeg har fået at vide at jeg har nedsat abstraktionsevne.Jeg vil også selv mene at jeg har problemer med hukommelsen.

Det kan sommetider godt være ret svært

Der er jo blevet taget de her meget flotte billeder af os hver især. De symboliserer at de fleste af or har usynlige skader. Mange gange r folk ser dig ude i samfundet, tror de at du er en hvilken som helst anden person og kan derfor komme til at stille de samme krav som til enhver anden. Det har jeg oplevet i studiesammenhænge. Det kan godt være hårdt. Til gengæld er det også ret fedt at de fleste har rigtig stor forståelse for de ting som vi har været ude for.

Mit liv r skaden

Mit liv var nok det samme som en hvilken som helst anden ungs. Men jeg var jo ikke så gammel. Jeg har læst mig til at hjernen først er færdigudviklet r man er 23. Det vil sige at det var min jo ikke. Men jeg tænker at livet har været som ganske normalt og så efterfølgende er vendt 180 grader.

I starten følte jeg mig som den samme

Det r jeg også i dag, men jeg ved også at den sårbarhed jeg måske havde r, er blevet forstærket.

Jeg er stadig normalt begavet

Jeg har også formået at tage en flot uddannelse. Jeg var overlykkelig over at have bestået med 12. Men at være i samfundet kan bare godt være lidt svært til tider. Det er meget individuelt hvordan skaden kan påvirke dig, alt efter hvor du bliver ramt i hjernen. Det er magisk at der er andre centre i hjernen der kan tage over, så tingene “tilnærmelsesvist” bliver de samme. I gåseøjne – fordi det r det jo ikke rigtigt. Men forhåbentligt kan man finde ud af at leve med de n man nu engang har fået.

Unge Hjerner er et helle

Vi mødes en masse unge som alle sammen kender til at falde en lille smule uden for normen. Det at man kan relatere til nogle af de samme ting, er bare rigtig rart. Så føler man sig ikke helt alene. Jeg vil egentlig gerne høre til normalen, men samtidig er jeg det ikke helt. Hvordan finder man lige sin rette hylde? På mange måder er jeg vildt glad for hvad jeg har opnået. Spørgsmålet er om jeg kan være i det job jeg har nu, eller om jeg skal finde noget andet. Men jeg kan helt klart rigtig godt lide at snakke med mennesker og bidrage med noget. Gøre andre glade. Det er i hvert fald blevet min vej.

Freja – af fotograf Keen Heick-Abildhauge

Bionisk læsning

Er der noget galt med hjemmesiden, siden teksten ser så mærkelig ud? Overhovedet ikke. Vi har brugt bionisk tekst som er en metode der skal gøre læsningen nemmere, hurtigere og mere fokuseret. Du er velkommen til at fortælle os om du synes det r læsningen nemmere eller sværere eller måske ingenting betyder.


Liv der reddes, skal også leves