Videoklippets indholdINDHOLD: Webinar om hjerneskadetræthed v. neuropsykolog Anders Degn Pedersen. Disposition og præsentation. Webinaret blev afholdt 26. oktober 2015.

Underviser: Neuropsykolog Anders Degn Pedersen

Neuropsykolog Anders Degn Pedersen fortælle om hjerneskadetræthed og give redskaber til at håndtere trætheden. Videoklippene henvender sig til hjerneskaderamte som skal leve med trætheden, men også pårørende som skal forstå trætheden, og fagpersoner som skal forholde sig til – og måske svare på spørgsmål om – trætheden.

På skolebænken: Hjerneskadetræthed

Lektion 1: De forskellige former for træthed

Videoklippets indholdINDHOLD: Hjerneskadetræthed er en mental træthed der adskiller sig fra både den fysiske og den følelsesmæssige træthed. Anders Degn forklarer de forskellige former for træthed.

Lektion 2: Årsager til hjerneskadetræthed

Videoklippets indholdINDHOLD: Hjerneskadetrætheden er der ingen entydig forklaring på. I klippet fortæller Anders Degn om de forskellige årsager der menes at være skyld i trætheden.

Lektion 3: Måling af træthed

Videoklippets indholdINDHOLD: Anders Degn fortæller om hvordan vi måler en subjektiv oplevelse som træthed, det vil sige niveauet af træthed hos mennesker ramt af en erhvervet hjerneskade.

Lektion 4: De typiske symptomer ved mental træthed

Videoklippets indholdINDHOLD: Anders Degn fortæller om de symptomer som mennesker ramt af hjerneskadetræthed oftest oplever.

Lektion 5: Søvnens betydning for hjerneskadetrætheden

Videoklippets indholdINDHOLD: Søvn er vigtig for den mentale sundhed, særligt hvis man lider af mental træthed. Anders Degn fortæller om søvn og søvnfaser.

Lektion 6: Trætheden i hverdagen – hvad belaster?

Videoklippets indholdINDHOLD: Anders Degn fortæller om træthed i hverdagen efter en hjerneskade, herunder hvornår på dagen hjerneskadetræthed er værst?

Lektion 7: Forbedring og forværring af trætheden

Videoklippets indholdINDHOLD: Forsvinder hjerneskadetrætheden over tid – eller bliver den værre? Anders Degn fortæller om muligheder for at forbedre sin træthed.

Lektion 8: Energiforvaltning

Videoklippets indholdINDHOLD: Energiforvaltning er strategier til at leve med sin træthed. Anders Degn præsenterer forskellige redskaber til at håndtere mental træthed.

Lektion 9: Forstå hjerneskadetrætheden

Videoklippets indholdINDHOLD: Energiforvaltning er strategier til at leve med sin træthed. Anders Degn præsenterer forskellige redskaber til at håndtere mental træthed.

Lektion 10: Tærende og nærende aktiviteter

Videoklippets indholdINDHOLD: Anders Degn Pedersen fortæller om hvordan man lærer hvad der giver energi – og hvad der tager energi.

Lektion 11: Hvil og pauser

Videoklippets indholdINDHOLD: Hvilket hvil er det rigtige for dig? Find ud af hvilken slags pause eller hvil som hjælper bedst på din træthed. Anders Degn Pedersen fortæller om forskellige former for pauser og hvil.

Lektion 12: Brug omgivelserne

Videoklippets indholdINDHOLD: Efter en hjerneskade er det vigtigt at informere sine omgivelser om hvad omkostningerne er ved de forskellige aktiviteter. Anders Degn giver gode råd til hvordan.

Lektion 13: Miljøterapi

Videoklippets indholdINDHOLD: Dine fysiske omgivelser kan spilde ind på dit energiniveau. Det kan derfor være en ide at kigge på dit miljø hvis du lider af hjerneskadetræthed.

Ekstra: Spørgsmål og svar

Videoklippets indholdINDHOLD: Deltagere i webinaret stiller spørgsmål og får svar: Bliver det bedre? Hvordan vågner man igen efter en pause midt på dagen? Kan hjernerystelse give mental træthed? Kan stress? Kan PTSD? Bliver man nemmere og mere stresset hvis man lider af træthed? Hjælper søvn aldrig på mental træthed? Kan man overbelaste hjernen ved at tvinge sig selv til at vågne efter hvil? 

Mere information om hjerneskadetræthed

Håndter din træthed

Om hvordan du skaber en bedre hverdag på trods af en træthed der kan opstå uden varsel og effektivt stoppe dine planer.

FAQ om hjernetræthed

Hvad er hjerneskadetræthed? Hvorfor er den anderledes? Hvordan rammer den? Få svar på dine spørgsmål.

Livet med træthed

Om hvad det vil sige at leve med hjerneskadetræthed og hvilke betydning trætheden det har i hverdagen.

Besøg også disse sider …

Mød ligesindede

Om foreningens netværksgrupper og mulighed for kontakt med ligesindede.

Hjerneskadebloggen

Følg med når vores bloggere deler stort og småt fra deres hverdag med en hjerneskade.

Rådgivning – Motiv: Baghovedet er mørkhåret, korthåret kvinde som taler i telefon

Rådgivning og rettigheder

Om foreningens rådgivning, mødet med systemet, dine rettigheder og muligheder m.m.