Videoklippets indholdINDHOLD: Charlotte fortæller om hvordan hun træner vægtaflastet med ErgoTrainer.

Vægtaflastet træning med Ergo Trainer

I 2007 blev Charlotte ramt af hjertestop som dømte hende til et liv i kørestol. 10 år senere oplevede Charlotte imidlertid store fremskridt da hun blev introduceret for vægtaflastet træning med en Ergo Trainer. Tidligere har Charlottes gangrekord været 22 meter, og det med to hjælpere til at holde hende oppe. Efter to måneders vægtaflastet træning kunne hun gå 350 meter på gangbånd – holdt oppe af Ergo Traineren.

Vægtaflastet træning kan foregå ved at den hjerneskaderamte holdes oppe af en installation som eksempelvis en ErgoTrainer. Det gør at belastningen på benene og kroppen i det hele taget reduceres væsentligt, og den ramte kan derfor træne uden risiko for belastningsskader. Samtidig er det nemt at komme i gang med, og det øger manges motivation for at træne. Og motivation er nødvendigt for at få resultat.

Resultater viser at genoptræning med vægtaflastning i mange tilfælde kan begrænse brugen af ganghjælpemidler som stok og gangstativ.

En anden fordel ved vægtaflastet træning er at ikke alene fjerner man risikoen for skader ved fald, man fjerner også risikoen for de arbejdsskader som kan opstå når plejere/terapeuter må gribe ud efter en bruger som mister balancen.

Charlotte fortæller

– Første gang jeg var oppe i sejlet, stod jeg og løftede benet lidt og prøvede at sætte mig ned for at mærke om det nu holdt mig oppe – og det gjorde det. Jeg har altid gerne ville op på det løbebånd, men jeg var ikke tryg ved at skulle løfte benene så meget. Jeg var også bange for at mit knæ skulle knække over. Men det gjorde det ikke for jeg havde jo sejlet på. Nu kan jeg komme op på båndet, og så går jeg bare. Det er virkelig, virkelig fedt! Nu glæder jeg mig til træning. Det har jeg aldrig før gjort. Mine børn synes også det er sjovt at følge med og spørger mig hver gang jeg har været til træning, hvor langt jeg har gået. Ergo Traineren er min nye bedste ven. Det er en genial maskine.

Ergoterapeuten Katrine fortæller

– Charlotte har ikke tidligere trænet gangtræning her hos os, for det har krævet 2-3 personer, og hun er blevet enormt hurtigt udtrættet, hvilket tager noget af motivationen fra hende. Men med Ergo Trainer er der lige pludselig kommet nye muligheder og målsætninger i forhold til Charlottes træning. For Charlotte har Ergo Trainer betydet øget udholdenhed, standfunktion og mod på at turde rejse sig op og gå. Det er jo dejligt som terapeut at kunne være med til at hjælpe hende yderligere på vej, når man som hende går så ihærdigt ind for det og virkelig bliver motiveret af det.

Besøg også disse sider …

Viden om hjernen og hjerneskader

Om hjernen, symptomer, årsager, konsekvenser, genoptræning, statistik m.m.

Rådgivning – Motiv: Baghovedet er mørkhåret, korthåret kvinde som taler i telefon

Rådgivning og rettigheder

Om foreningens rådgivning, mødet med systemet, økonomi, dine rettigheder og muligheder m.m.

Mød ligesindede

Om foreningens netværksgrupper og andre muligheder for at få den vigtige kontakt med ligesindede m.m.