Hjerneskadet, hvad er det?

Ja….Hjerneskadet, hvad er det? Jo, nogle har måske en så massiv hjerneskade, at det går ud over deres intelligens. Men det er langt fra alle.

Nu har jeg mødt rigtig mange hjerneskadede irl, i mit forholdsvis korte liv, og jeg har ikke mødt nogen som jeg tænker “den person er godt nok hjerneskadet!”… Jo jeg har da mødt mange, som ikke kan koncentrere sig i store forsamlinger, eller ikke kan huske for næse til mund. Men er det et spørgsmål om intelligens? Nu kender jeg ikke de hjerneskadede fra før, men de virker på mig som nogle meget fornuftige mennesker.

Jeg ved godt at der er nogle steder oppe i hjernen, som er blevet ødelagt… men heldigvis er der nogle andre steder oppe i hjernen, der tager over og “hjælper” en med at huske etc.

Jeg synes at man bliver sat i bås, når man siger at man er hjerneskadet… jeg føler nemlig at det er det samme som man siger at man har mistet ens intelligens. Når jeg siger at jeg er hjerneskadet, siger en del mennesker til mig, at “det kan de da ikke mærke på mig” og “er du helt sikker på at du er hjerneskade”

Jeg mener at “omverdenen ” er forkert på den, når de siger at jeg er hjerneskadet… alternativt tænkende, det vil jeg hellere bruge :-) ….. Det får også “omverdenen” til at trække på smilebåndet, om måske starte en dialog.

Jeg bliver sq så ked af at blive sat i bås – jeg er, langt fra ked af at blive kaldt hjerneskadet – det er bare folks uvidendehed, og at de ikke taler til os og hører hvordan vi ser på det. Vi kan nemlig godt tale med om politik, hvad der foregår nede i Afrika eller hvad der står i Se & Hør etc.

Lige præcis på den her måde som jeg skitserer her, er måske lidt overfortolket, men jeg håber at I forstår…

Det jeg egentlig prøver at sige, er at prøv at tale med os, vi bider ikke. Jeg vil da hellere have at I kommer og spørger om min skade, frem for at I danner jer jeres eget billed af hvad der er sket, og hvor meget skadet jeg i virkeligheden er…

Af Søren