En rejse mod bedre helbred
Mit helbred giver mig mange udfordringer
men nu har jeg det meget bedre end jeg har haft længe

Der er 1 år mellem de to billeder. Til venstre er fra sidste år, til højre er fra i år.

En rejse mod bedre helbred

Mit helbred giver mig en del udfordringer; jeg har meget at slås med. Jeg har fået diabetes som en bivirkning af al den Prednisolon, jeg får på grund af svær astma og lungefibrose. Udover det har jeg skader efter meningitis og en blodprop i hjernen, som resulterede i tab af hørelse. Jeg har kunstig hørelse i dag takket være et cochlear implantat (CI). Mit balancecenter blev også beskadiget, og jeg har en senhjerneskade.

“Du er for tyk!”

For cirka et år siden sagde en af mine lungelæger på Gentofte på en meget uforskammet måde: “Du er for tyk”, uden at tænke på, at det var en bivirkning af alt det Prednisolon, jeg fik. Jeg husker, at jeg blev meget ked af det, fordi jeg var ked af, at jeg var blevet så stor, og jeg ved godt, hvad jeg skal spise. Jeg har hele tiden spist sundt. Men da jeg skulle til Gentofte igen, havde jeg en sød veninde med mig. Heldigvis kom jeg ind til en anden læge, som var så sød og forstående. Han spurgte, om jeg kunne tænke mig at blive henvist til afdelingen for vægttab på Hvidovre, og det sagde jeg ja tak til.

En positiv drejning på Hvidovre

I december var jeg til forundersøgelse på Hvidovre. Udover vægttabet blev også min diabetes undersøgt. Fra dag ét har jeg mødt så meget forståelse, og de har været virkelig grundige i alle undersøgelserne. Min læge derude påpegede, at ingen lungelæger havde undersøgt, hvordan min binyre fungerede med al det Prednisolon, så det blev undersøgt. Desværre fungerer den kun halvt, og min læge på Hvidovre siger, at det er grunden til, at det har været svært at styre mit blodsukker og meget andet. Jeg tager nu fast 2,5 mg Prednisolon og skal til undersøgelsen igen den 7.6., men de mener ikke, at min binyre vil komme op at virke normalt igen. De vil gerne have mig på anden medicin, som ikke har så voldsomme bivirkninger.

Kickstart af vægttab og bedre helbred

I januar begyndte jeg så med en pulverkur i 8 uger for at kickstarte vægttabet. Jeg var ikke vild med tanken om pulver-shake og suppe, men min stædighed sagde mig, at jeg skulle gå 200% ind for det, og det gjorde jeg. Min læge på Hvidovre sagde, at jeg skulle tabe 10% af min kropsvægt for at reducere fedt omkring organerne. Jeg fik også skiftet min diabetesmedicin til Ozempic. Jeg har været på det før, men dengang fik jeg meget lavt blodsukker, så lavt at jeg besvimede. Det burde ikke ske med Ozempic, men da ingen vidste, at min binyre fungerede så dårligt og at det var grunden til det, får jeg nu den dosering af Prednisolon til at sikre, at den fungerer, og det samme gør sig gældende for Ozempic.

Støtte fra diætist og sygeplejerske

Jeg har gået hos en diætist og en sygeplejerske cirka en gang om måneden, hvor jeg har fået fantastisk hjælp. Jeg må også sige, at det ikke var så slemt med de 8 uger på pulverkuren. Det satte gang i vægttabet, og i kombination med Ozempic har det medført, at jeg spiser mindre. I takt med at vægten er faldet, er jeg blevet mere mobil. Jeg begyndte at træne balancen med en fysioterapeut, og derhjemme gik jeg hver dag på min svigerdatters løbebånd, som hun har i kælderen. Der kunne jeg holde fast, så jeg ikke faldt. De sidste måneder er min balance blevet så god, at jeg nu kan gå over 3 km udenfor i naturen, og jeg cykler også lange ture på min trehjulede cykel.

Jeg er så stolt af mig selv

I mandags var jeg til kontrol hos lægen på Hvidovre, og mine helbredsparametre er blevet så flotte. Mit langtidsblodsukker er faldet fra 60 til 27, og jeg har tabt 15% af min kropsvægt. Jeg er utroligt stolt af mig selv, og jeg er villig til at acceptere kvalme og andre bivirkninger fra Ozempic, når jeg kan forbedre mit helbred så meget.

Jeg har også ændret min kost. Jeg har hele tiden spist sundt, men fulgte de normale kostråd. Nu har jeg skiftet til en kost med lavt indhold af kulhydrater. Jeg har prøvet det før, men faldt tilbage til det “normale”. Nu er jeg så glad for den kost, jeg spiser, med masser af kål.

Siden jeg har tabt mig, har jeg ikke haft lungebetændelse, som jeg ellers plejede at få cirka hver tredje måned. Så jeg fortsætter min nye livsstil, og heldigvis kan jeg blive på Hvidovre i de næste 2 år. Derefter skal jeg tilbage til min egen læge med hensyn til min diabetes, og det er også fint, da jeg har en god læge.

De bedste sommerhilsener

Heksemor/Hanne

FORENINGEN

Bliv medlem