Sejre trods udfordringer, natløb på cykel

Sejre trods udfordringer.
I år, på årsdagen for min hjernekade,
deltager jeg i Coast2Coast natløb på cykel

Sejre trods udfordringer

Udfordringer jeg giver mig selv, falder ofte sammen med “fødselsdage for mit liv efter den hjerneskade jeg fik af meningitis. Forude venter Coast2Coast – et unikt natløb på cykel.

Udfordringer og forsvundet identitet

Jeg er en af de mennesker, der af og til beslutter mig for at udfordre mig selv. Oftest falder udfordringerne sammen med fødselsdage for mit liv efter hjerneskade.

I det Herrens år 2010 kostede meningitis mig mit gamle liv. Siden da er tilværelsen noget helt andet. På trods af udvikling, tilbageslag og fremgang spredt ud over de sidste 13 år, så er mit gamle liv og den jeg var dengang, forsvundet med sygdommen.

Tour de Storebælt: Et minde for livet

Sidste år – altså i 2022 – blev det besluttet at jeg da ville prøve at cykle hen over Storebæltsbroen. Det gik sådan set meget godt, og udsigten var helt og aldeles eminent! Der var da noget kaos med alle de mennesker, der havde fået samme idé som mig, men generelt set så var det en storslået oplevelse. Tour de Storebælt er helt sikkert et minde for livet. Og en smuk måde at fejre 12 års fødselsdag på.

Coast2Coast: Et unikt natløb på cykel

Tour de Storebælt blev faktisk så god en oplevelse, at jeg i år har fundet på noget endnu mere vildt. Jeg skal simpelthen stille op i et natløb – på cykel.

Lad os starte fra begyndelsen. Altså, jeg skulle jo finde på noget for at fejre 13 års fødselsdag. Og sidste års Tour de Storebælt var virkelig en fed oplevelse. Meeeeen, det var ikke lige muligt at finde en mulighed for at krydse Storebælt på cykel i år. Ikke lovligt i hvert fald. Og heller ikke inden for den tidshorisont, jeg havde sat for at tilmelde mig noget spændende. Derfor er projektet i år blevet noget så unikt som et natløb på cykel.

Forberedelser og udfordringer med træning

Løbet hedder Coast2Coast og er et cykelløb for motionister. Det går ud på, at man ved starten ser solen gå ned mod vest og så ellers cykler mod øst for at se solen stå op der. Det foregår i Nordjylland, så målstregen er smukt anlagt på Palmestranden i Frederikshavn. Min rute strækker sig over 78 km gennem det nordjyske mørke.

Heldigvis har jeg cyklet før i år, så jeg har heldigvis ikke skullet starte helt fra nul med min træning. Men efter sygdom og en brækket albue har jeg ikke fået cyklet så meget i 2022, som jeg havde håbet. Derfor blev der satset på et godt forår – hvilket jeg ikke ligefrem fik. Regn, blæst og flere udfordringer med helbredet udsatte min sæson indtil april. Til gengæld har jeg, til og med i dag, cyklet 462 km.

Jeg havde håbet på at runde de 500 før mit cykelløb, men desværre drillede et par mekaniske dele på cyklen, så den er sendt til cykelmekaniker frem mod stævnet. Jeg vil trods alt hellere have en fungerende cykel til mit natløb end runde 500 km før stævnet. Så nu må jeg bare forsøge at være tålmodig – hvilket ikke ligefrem er mit speciale. Ikke andet for end at udfordre den del af mig selv også.

Kom og vink

Og hvornår skal jeg så til cykelløb? Lørdag. Denne lørdag. Så er du vågen og i Nordjylland natten til fredag, vink til alle os cykelryttere, der forsøger at finde rundt på de mørke veje, mens vi baner os vej fra vest mod øst 😃 Måske vi vinkes ved et sted i mørket.

Over and out for now

Line

FORENINGEN

Bliv medlem