Smuk helt ind i krop og sjæl

 

Lina Just (Artikler og beretninger, hydrofamilie)

 

Tænk, at man kan finde frem til en gruppe mennesker, som aldrig har mødt en, aldrig har talt med en og alligevel føle sig elsket af dem.

Man kommer, man er, bliver hørt, set og forstået. Føler sig fyldt op med lykke, og en mærkelig energi strømmer helt ind i hver en celle.

Trætheden melder sig, indtrykkene vælter rundt, tinnitusen skriger, som vilde fugle, der ikke kan finde hjem. Tankerne vælter rundt, vil ikke finde på deres plads, så roen kan indfinde sig.

Jeg lytter, er optaget af mine medmennesker, deres historier, deres liv, deres rejse ud i fremtiden med sygdom. De lever, de smiler, nogle græder og straks vises der omsorg og kærlighed til den ramte.

Vi har alle en smerte vi går rundt med, men vi lærer af hinanden, og vi lærer at forstå, at den smerte bliver vi bedre og bedre til at håndtere.

Mødet med min forening Hydrocephalus (væske i hovedet), har gjort dyb indtryk på mig. Alle jeg mødte var nærværende, en oplevelse af, at her står vi sammen. Utrygheden var ikke tilstede. Her var der ingen, der var bange for at udtrykke sig. Ingen, der var bange for, at fortælle om det liv vi er sat i, det virkede helt fortryllende.

Foredraget vi hørte var nærværende og intens. Vi hørte om en mors seje kamp for hendes datter. Hvordan vi skal blive ved med at råbe systemet op og kræve. Hvor var hun modig og hun stod stadig fast…

Hendes beretning satte min egen i perspektiv. Jeg har det jo egentlig meget godt…

Nogle gange skal man derud, hvor man hører om andres lidelser, for at se, at det hele nok skal gå – og sådan har jeg det faktisk i skrivende stund! DET SKAL NOK GÅ! 

Jeg mødte mange fantastiske mennesker, men jeg boede hos en pige, som havde lukket hendes hjerte op for mig. Vi har meget den samme historie og igennem mange lange sms-beskeder, har vi fundet hinanden. Jeg er ret på røven over, at man kan møde et andet menneske og komme til, at holde af hende på så kort tid. Men sådan er det bare!

Hun er i mine tanker, hun forstår mig, hun ved, hvad jeg går igennem, hun er et forebillede, da hun er kommet så langt i hendes sygdom, hun er pisse sej!

Jeg gør mig klar til weekend med smil på løben. Jeg føler mig fyldt op med mod og glæde. Jeg ved jeg har en hård uge der kommer med MR. scanning og samtaler på sygehuset, ikke det jeg jo elsker aller mest, men jeg har mine oplevelser med mig og masser af kærlighed!

Pas på hinanden, elsk dem omkring dig og sig det højt – det gør en forskel!

Læs mere på Linas blog her.