Troldepus-effekten

Jeg vil gerne fortælle om mine usynlige handicaps og de erfaringer jeg har fået, efter jeg blev ramt af en hjerneblødning og en blodprop i hjernen.

Bare ordet usynlig er svært at forholde sig til, så derfor vil jeg få jer til at tænke lidt på historien om Troldepus, der kunne tage en tryllepind i munden og blive usynlig. Det er et sødt eventyr, hvor Troldepus vælger at være usynlig eller synlig.

Jeg ville ønske, at jeg kunne gøre det samme med mine usynlige handicaps – vælge til og fra, synlig eller usynlig. Vælge ”til” når jeg skulle forklare, så man kunne se, hvad det er, og hvad det gør, og vælge ”fra”, når jeg bare er mig.

Allerhelst ville jeg være foruden, altså vælge helt fra, men jeg er nødt til at forholde mig til det, jeg er blevet. Jeg er ikke den samme som før, jeg kan ikke det samme som før. Og her er det, at det usynlige bliver et ekstra handicap, fordi omgivelserne ikke kan se dem.

Mange, inklusive mig selv, har svært ved at forholde sig til det, der ikke kan ses. Jeg er blevet dyrt købte erfaringer rigere. Jeg dømmer ikke længere så hurtigt folk for, hvad jeg ser, men for det, jeg erfarer om personen.

Lige efter jeg blev ramt, var jeg ikke selv klar over, hvilke konsekvenser og følger det ville få, jeg troede virkelig, at det bare skulle soves væk.

Min første oplevelse af at noget var rivende galt og anderledes, var virkelig et chok. Telefonen ringede og jeg tog den, sagde mit navn og i den anden ende var der en person, som ville give mig en besked til min mand.

Jeg tog som vanligt, papir og blyant, og ville skrive ned, hvad jeg skulle videregive. Men jeg kunne ikke. Jeg kunne ikke skrive ned, hvad han sagde. Ikke fordi jeg ikke forstod, men fordi jeg ikke kunne få beskeden fra mit hoved og ned på papiret.

Frustreret stod jeg der og tudede til en vildt fremmed person. Jeg måtte bede ham om at ringe igen senere, når min mand kom hjem.

Jeg var chokeret og fortvivlet – hvad var det lige der skete. Kunne jeg virkelig ikke det? Jeg, som var receptionist og tog så mange telefonbeskeder – jeg stortudede.

Det var virkelig noget af et chok, som stadig sidder dybt i mig her 5 år senere. Og nu er det, at jeg gerne ville kunne bruge Troldepus-effekten – lad det blive synligt, så det bedre kan forstås.

Det var så min debut som blogger.

Tak fordi du læste hvad jeg skrev.

Mange hilsner
Connie