NÅR ENS BROR ELLER SØSTER FÅR EN HJERNESKADE

Hjerneskade rammer alle i familien – også søskende. Som bror ellers søster til en hjerneskade føler man sig ofte overset og svigtet af sine forældre. For mange er det begyndelsen til et nyt liv hvor man er mere overladt til sig selv – eller andre voksne.

Samtalegruppe for pårørende søskende

Samtalerum

På Facebook kan du være med i en lukket gruppe kun for søskende til et barn eller en ung med hjerneskade. Snak med ligesindede unge – det hjælper.

Hvad sker der på sygehuset?

På sygehuset

Er din bror eller søster på sygehuset, oplever du et virvar af følelser og indtryk – og at ingen kan give dig gode svar dine spørgsmål.
Få svar her.

Mand, fitnes, træning, genoptræning

Genoptræning

Hjernen kan gå i stykker, men den kan lære mange ting igen – det sker bare ikke af sig selv, men kræver træning – fysisk, kognitiv og tale.

Menneskehjernen

Menneskehjernen

Hvad er hjernen for en størrelse? Hvordan fungerer den? Hvad laver de forskellige dele af hjernen, og hvad sker der når de kommer til skade?

Fremtiden

Tiden går. Dine forældre bliver ældre. Hvad skal der ske med din hjerneskadede bror eller søster som måske ikke kan klare sig selv? Hvad forventer din familie af dig?

De oversete børn

Det gør ondt at miste sine forældres opmærksomhed. Desværre sker det for mange søskende når et barn i familien bliver hjerneskadet. Mai fortæller om sit tab.