Motiv: Smilende ung kvinde i blå skjorte laver ok-tegn med fingrene

Batterierne er flade, men smilet er stort

Klinikperioden på 12 uger er ved at være gået, og jeg er kommet godt i mål. Det har været hårdt, men meget lærerigt på godt og ondt. Jeg kan godt mærke, at hjerne har kørt lidt hårdt det sidste stykke tid, men med de strategier jeg har lært, er det gået nemmere end jeg turde håbe. I de seneste par uger har jeg lært en masse om behandlingsmetoden ”kognitiv adfærdsterapi. ” Det er en behandlingsform, hvor patienter, med f.eks. depression aktivt træner deres hjerne i at tænke og handle anderledes end tidligere. Det har været virkeligt spændende at følge patienternes når de har anvendt denne metode, og på sigt fået det bedre. Disse forløb har været meget lærerige og mange af de øvelser patienterne skulle anvende, til at få en bedre hverdag, har jeg selv anvendt. Dette har resulteret i færre bekymringer og mere overskud til at takle hverdagen bedre.

Nogle af de største udfordringer i dette forløb har været de meget intense terapiforløb med patienterne, for de varer imellem 1-3 timer og jeg skal være ret fokuseret i dette tidsrum. Heldigvis har der været små pauser i nogle af de længere terapisessioner, men mit hoved har været rimelig træt efterfølgende.

Denne klinikperiode har givet mig selvtilliden til at forsætte studiet, og sikkerhed i at jeg nok skal klare det, selvom det til tider kan være hårdt for hovedet. Jeg føler at jeg kan tage det ansvar, der kræves i min uddannelse og mit fremtidige job.

De næste to måneder skal jeg være på skolen og afslutte mit 4. semester, og herefter er der kun 1,5 år til at jeg forhåbentlig er uddannet sygeplejerske. Jeg glæder mig lidt til at komme tilbage på skolen, da det er der jeg har mine ”hvileperioder”, selvom at jeg selvfølgelig stadig skal lære en hel masse. På skolen kan jeg trække mig lidt mere, og hovedet bliver ikke belastet på samme måde, og jeg regner stadig med at med tiden vil det blive bedre.

Jeg er begyndt er også begyndt at se meget frem til sommerferien! Jeg har planlagt at jeg skal på et højskoleophold, hvor fokus vil være på kost og motion. Jeg har en forhåbning om, at lidt bedre kost og mere motion, kan give en lille smule mere energi til min hverdag.