Motiv: Tegning af hjerne

Rehabilitering og hypnosebehandling

For mig var det at få en hjerneskade ligesom at falde ned i et stort sort hul. For at kunne forestille sig hvordan denne særlige livssituation egentlig føles, må man have prøvet det selv. For at komme op igen og gense normalitetens klare lys, må man nødvendigvis finde en slags “trappe”.

Da jeg i begyndelsen befandt mig på bunden af dette hul, tænkte jeg: Nogen må da have været her før mig og fundet vejen op, og måske skrevet en håndbog om denne udfordring. En bog, som jeg naturligvis ikke selv kunne læse og forstå på daværende tidspunkt. Men en bog, som mine pårørende eller blot en af dem jeg kendte deroppe i “dagslyset” kunne læse. En bog som lidt efter lidt kune forklare mig hvor trappen var. Og hvordan man som person og familie kommer rigtigt tilbage til livet, med en hjerneskade på slæb.

Derfor måtte jeg famle mig frem i blinde de første 5-10 år, med bl.a. offentlige rehabiliteringstilbud uden rigtigt at komme videre. Det skete først den skønne dag i 2014 hvor man på Aarhus Universitet opfandt den nye behandling af senhjerneskade.

Hypnosebehandling på Aarhus Universitet

Jeg synes metoden var et tigerspring fremad i min kognitive normalisering og en genetablering af mit gode gamle humør. Jeg var efter hypnosebehandlingen pludselig blevet så velfungerende, at jeg ikke blot kunne læse igen, men nu også selv kunne skrive en positiv og lærerig bog om min personlige rejse i rehabiliteringsland, med et særligt kapitel om hypnosebehandlingens effekt på det menneske jeg kender bedst.

Af skade bliver man klog

“Af Skade Bli’r Man Klog” er ikke blot en beskrivelse af de utallige personlige metoder, jeg selv har været udfordret til at udvikle i genopbygningen af min skadede hjerne. Det er også en oprigtig fortælling om hvilken forskel som indsatsen og motivationen hos “de ufrivillige frivillige”, i ens nærmeste omgivelser, betyder for succes eller fiasko i rehabiliteringen. En ofte overset, men særdeles vigtig samfundsmæssig og medmenneskelig indsats af disse barmhjertige ildsjæle. Den bliver sjældent set og får den respekt og anerkendelse som de retteligt fortjener.

Læs bogen selv hvis du kan. Eller få en af dine nærmeste pårørende, til at læse den og fortælle dig om dens mange budskaber og metoder. Hovedpersonen i bogen er dig selv, mig, eller en af de titusindvis af andre med samme skæbne som os. Vi er i samme båd!

Læs mere om bogen Af skade bliver man klog
Besøg min hjemmeside