Fritid
Fritid er både tid alene, tid sammen med andre, tid til at dyrke en interesse og tid til at få motion. For nogle er fritid også der hvor man arbejder på et drømmeprojekt – som at skrive en bog eller sætte en gammel båd i stand.
Efter hjerneskaden kan der være opstået forskellige handicap som har indflydelse på fritiden. Et fysisk handicap står måske i vejen for et at fortsætte en tidligere interesse. Hjerneskadetræthed og sanseforstyrrelser gør det måske næsten umuligt at være sammen med mange andre mennesker. Afasi eller andre kommunikationsvanskeligheder har måske isoleret dig fra omverdenen.
Du har ret til fritid. Du har brug for fritid. Du skal først og fremmest finde ud af med dig selv hvordan du gerne vil bruge den tid. Når du ved det, kan du bedre søge muligheder, vejledning og hjælp så du får det til at ske.
Vær sammen med andre mennesker
Du er ramt af en hjerneskade, men det betyder ikke at du holder op med at interessere dig for noget som helst eller mister lysten til at være sammen med andre. Begge dele er vigtige. Det betyder måske mindre om du genoptager en gammel interesse eller finder en ny. Det som betyder noget er at du har relationer med andre mennesker. Det er desværre en hyppigt set konsekvens af en hjerneskade at netværket skrumper eller helt forsvinder. Gør hvad du selv kan for at undgå det.
Hvad har du lyst til?
Tænk dig om engang. Er der noget du tidligere har gjort, som du ønsker at gøre igen? Er der noget du aldrig har prøvet, som du drømmer om? I foreningsverdenen er rigtig mange gode tilbud, og mange muligheder for mennesker med handicap. Kig ikke kun efter særlige handicaptilbud, men forhør dig i lokale idrætsklubber, aftenskoler og foreninger. Mange steder er man interesseret i at få flere med, så mange steder yder man gerne en ekstra indsats for at lave plads til dem som har lyst. Spørg – der kan være muligheder og ideer du slet ikke forestiller dig.
Brug internettet, bibliotekets opslagstavle og netværk. Tjek aftenskolekataloger og flyers fra idræts- og gymnastikforeninger. Meld dig ind i relevante foreninger.
Højtid = hensyn
Mange hjerneskadede har det særligt svært i julen, i påsken og ved andre højtider. De nødvendige rutiner afbrydes, og samvær med flere mennesker og mere planlægning end sædvanligt sender hjernen på overarbejde. Nogle deltager i samværet, men betaler prisen med udmattelse. Andre takker nej – men risiko for social isolation. For alle er det en påmindelse om skadens begrænsninger.
Webinar: Nu har vi altså jul igen (gode råd til højtiden)
Videoens indhold: Webinar om at overleve julen (og andre højtider) når man er ramt af en hjerneskade. Webinaret er fra 22. november 2016.
Webinar: Hvad siger reglerne om ferie?
Videoens indhold: Indslag fra socialrådgiver Nina Munch i Hjerneskadeforeningens webinar om at komme godt igennem julen. Nina fortæller om alt det der har med lovgivningen at gøre, såsom ret og pligt i forbindelse med ferie hvis man er på overførselsindkomst samt regler i forbindelse med særlige hjælperordninger.
Åbn og download præsentationer
Ferietid
Webinar: Klar til ferien
Videoens indhold: Hvad siger lovgivningen om muligheder for hjælp og støtte i sin ferie – og i det hele taget om at holde ferie i udlandet hvis man har en hjerneskade eller anden sygdom eller handicap?
Find handicapvenlige feriesteder
Med et handicap kræver det som regel en lidt større indsats at planlægge en ferie. Mange steder beskriver sig selv som handicapvenlige – men man kan godt komme til at opleve at stedet alligevel ikke passer til ens behov.

Kontakt og åbningstider
Her finder du kontaktinfo til socialrådgiverne samt åbningstider for telefonrådgivningen. Ud over den landsdækkende telefonrådgivning har vi lokale rådgivere i Aarhus og Odense.
Læs mere >
Måske du søger …

Deltag i aktiviteter i dit lokalområde
I foreningens lokalafdelinger kan du og din familie være sammen med ligesindede og deltage i meningsfulde aktiviter som foredrag, udflugter og motion.
Læs mere >

Beskæftigelse, uddannelse og forsørgelse
Sygedagpenge, ressourceforløb, kontanthjælp, fleksjob – hvordan finder du hoved og hale i det hele?
Læs mere >