Jeg har fået ledsagerordning

Det er igen lidt siden jeg sidst skrev blogindlæg, men den ene dag tager den næste. Siden sidst har jeg haft årsdag. Den 6. oktober var det 9 år siden jeg røg til tælling med en meningitis/hjernehindebetændelse og blodprop i hjernen, som jo både gjorde mig døv og senhjerneskadet + skadet balance, altså alt det har jeg skrevet om før.

Jeg har gennem lang tid måtte melde fra til sociale ting som cafemøder i FYR osv. Jeg har ikke kunnet overskue at f.eks tage på museer osv da jeg har oplevet, når jeg tager alene til sociale ting, kokser min hjerne ofte og jeg bliver forvirret, som så gør at jeg hurtigt bryder ud i gråd. Det er bare ikke det sjoveste at stå et sted og være forvirret og tude.

Jeg har langt om længe taget mig sammen til at søge om ledsagerordning, og modet til det kom fra en skøn kvinde (J) som jeg kender gennem cochlear implant-foreningen. Hun er lige den, jeg kunne forstille mig som min ledsager. Vi tog en snak om det, og så skrev jeg til handicapafdelingen i København. 3 uger efter ringede en sagsbehandler til mig. Hun var virkelig sød og forstående. Det var meget positivt at tale med hende. Hun så ingen problemer i at jeg fik bevilget 15 ledsagertimer om måneden og hun mente heller ikke at der var noget problem i at det kunne blive en selvvalgt ledsager jeg fik, så længe det ikke var pårørende eller tæt familie, og det er (J) ikke. Hun er til gengæld en jeg er meget tryg ved.

Jeg fik bevilget ledsagerordning i sidste uge. Nu skal (J) lige til ansættelsessamtale, men jeg er sikker på at hun bliver ansat som min ledsager.

Noget af det jeg ser frem til er at komme ud til forskellige sociale arrangementer og vide at jeg har en at støtte mig til når hjernen kokser, så jeg ikke ender med at stå og tude.

Tak for at du læste med mange hilsner fra Hanne