Deltag i året hjernequiz

– og vind Sprogspillet som er Danmarks eneste brætspil om sprog

Hjerneugen i uge 11 byder også i år på en sjov quiz om hjernen. For hvert rigtig svar du har, får du et lod i lodtrækningen om i alt fem brætspil.

Quizzen kan du tage lige her:

Hjernen i Fokus

Det er de 7 foreninger i netværket Hjernen i Fokus som står bag årets hjernequiz:  Hjerneskadeforeningen, Alzheimerforeningen, Epilepsiforeningen. Hjernesagen, Hjernerystelsesforeningen, Parkinsonforeningen og CP Danmark der indtil for nyligt hed Spastikerforeningen.

Foreningerne arrangerer hver især og i samarbejde med hinanden aktiviteter i hele landet her i uge 11. Blandt andet er foreningerne i Hjernen i Fokus fælles om en stor fotoudstilling som kan opleves i Odense, Aarhus og Høje Taastrup. Hver forening har kunnet melde to fotos til udstillingen. De 14 fotos er indsendt af foreningernes medlemmer og temaet er “Mig og min hjerne”.

Sprogspillet

Sprogspillet er et sjovt og udfordrende brætspil om det danske sprog og alle dets finurligheder. Der dystes på gamle og næsten glemte ord og vendinger, ordenes oprindelse, kommasætning, stavning, anglificering og meget mere. Spillet er uforudsigeligt, så det er langt fra givet at det er familiens største sprognørd der løber med sejren.