30-dages-udfordring – bedre hjernesundhed

Hjernerådet i Norge har med støtte fra Stiftelsen Dam udarbejdet en 30-dages-udfordring til dig der ønsker bedre hjernesundhed. Hjerneskadeforeningen har fået lov at oversætte og gengive udfordringen som du hente og downloade i en PDF-version her: 30 dages udfordring – hjernesundhed.

Hvad er en 30-dages-udfordring?

En 30-dages-udfordring er en slags fastlagt program ud fra ideen om at du med små skridt – og ofte en ny ting hver dag – kan ændre dine vaner og forbedre noget i dit liv. De findes i alle mulige varianter i forhold til om de ønsker at bevæge dig mere, blive stærkere, holde op med at ryge, spise sundere m.m. Og nu har vores norske naboer altså lavet en variant som kan forbedre din hjernes sundhed.

Hvad er hjernesundhed?

Hjernesundhed er et som dels omfatter tiltag til at bevare og udvikle en frisk og sund hjerne, dels til bedre at behandle hjernesygdomme og hjerneskader. Hjernesundhed skal være et udtryk for den sundhedstilstand der relaterer sig til funktioner, sygdomme, skader og tilstande i hjernen og i centralnervesystemet. Definitionen omfatter altså både psykiatriske og neurologiske sygdomme og tilstande, skader og misbrug. Dette er i tråd med den internationale forståelse for hjernesundhed.
Begrebet hjernesundhed giver et nyt perspektiv på sygdomme og skader, som rammer cirka halvdelen af alle danskere.

Direktørens klumme

I medlemsbladet 03-19 skrev direktør Morten Lorenzen om behovet for en national strategi for hjernesundhed. Læs den i PDF-udgaven af medlemsbladet Hjerneskadet.

Læs mere >

Ferie og fritid

Få inspiration til at håndtere ferie og fritid med ikke-skadede venner og familie.

Læs mere >

Medlemsblad. Motiv: Flyvende husskader forlader nogle høje piletræer

Bliv medlem

Vi hjælper dig med viden, støtte, rådgivning og netværk. De første 12 måneder er gratis.

Læs mere >