Julen nærmer sig i al hast

Jeg skulle vel egentlig have lært det nu, det der med ikke at få tankemylder over hvordan jeg lige klarer juledagene… Hmmmm, ingen skal være i tvivl om at jeg ELSKER min familie, og der er ikke noget jeg heller vil, end at være sammen med dem.

Vi holder altid jul hos mine svigerforældre ude på landet. Vi er mine svigerforældre, ældstesønnen, svigerdatter og troldeungerne som er mine 2 børnebørn på 5 og 7 år og min svigerdatters mor, hver andet år er yngste sønnen der også, i år har han andre planer… + min mand og jeg. Så vi er pænt mange på lidt plads, dvs mig og mit tossede hoved skal forholde mig til 9 mennesker i ca 3 dage hvor vi jo er sammen hele tiden.

Ok, min mand og jeg har et værelse = hvis vi ikke havde det gik det slet ikke, men det er også lidt surt at være nødt til at bruge rigtig meget tid på et lille værelse når min hjerne går i sort… Jeg prøver hvert år på at lægge en plan, som går ud på at huske at trække mig tilbage når det bliver for meget. Det er så ikke altid jeg er så god til at følge den plan. Jeg vil så gerne være med, og ofte glemmer jeg at nu er NOK for min hjerne, så sidder jeg og bider tænderne sammen, smiler med store øjne hvor vandet er lige ved at flyde over…

Lige nu prøver jeg igen at få lagt en fornuftig plan. Jeg tror også at jeg skal passe på med at få skemalagt julen for meget. Jeg har tænkt: Jo, jo, det kan jeg godt – på at lave en aftale med mine pårørende om at de lige skal give mig et kærligt puf når de kan se at nu har jeg behov for at trække mig tilbage. Jeg skal så også selv prøve på at mærke efter om jeg ikke lige skal have en pause og så vende tilbage når jeg er frisk igen… Jeg vil tage garn med, så kan jeg stresse af med at strikke eller hækle

Jeg kommer så ikke uden om at de juledage tager det meste at januar at komme ordentligt ovenpå igen … Jeg har så også bestemt mig for at glæde mig og tage juledagene med et positivt sind …

Tak for at du læste med og rigtig glædelig jul og lykkebringende nytår.

Hilsen Hanne