5 år siden

For 5 år siden D 6.10-08 var jeg så uheldig at få en meningitis og blodprop i hjernen, jeg var også så heldig at overleve og få endnu en chance for at leve livet.

At det har lavet rigtig meget om på det liv jeg kendte og levet før er der ingen tvivl om, livet med en kunstig hørelse, hjerneskade og balance problemer + flere kroniske sygdomme er en anden måde at leve livet på end fuldtids job som pædagog med 100 bolde i luften fuld fart over dagen en masse børn omkring sig hver dag, så er spørgsmålet savner jeg det……ja det gør jeg og hvis jeg sagde nej ville jeg lyve og det ligger ikke til mig at lyve så jo jeg savner da det liv jeg levet før jeg blev ramt af lynet…..

Men et andet spørgsmål melder sig også, er jeg bitter over det, nej det er jeg ikke, for det er ingens skyld jeg var pokkers uheldig og kommer ingen vegne med at sætte mig hen i en stol og blive/være bitter over hvordan livet arter sig…..

Jeg har været helt nede i et meget stort sort hul, det var jeg ca et år tid efter, og det vil jeg i dag sige, at det pres jeg blev udsat for fra kommune og jobcenter med umulige arbejdsprøvninger og trusler om fratagelse af sygedagpenge var meget med til at knække mig + at jeg skulle lære en helt nye Hanne at kende, og hånden på hjerte så har det været en vild hård kamp at lære hende at kende…..

For ca 2 år siden tog jeg en beslutning som gik ud på at jeg vil leve mit liv med en postitiv livsindstilling, jeg har da ind i mellem dage hvor jeg er helt nede. Min hjerne stresser helt op men de fleste af mine dage er jeg en glad og positiv heksemor som holder mig i gang med at lave alle de dejlige kreative ting jeg holder så meget af at lave, og nu jeg er ved mine kreative ting så har jeg også her taget en beslutning som går ud på at jeg ikke viser mine ting på FB det var min søsters forslag, hun sagde til mig, “Hanne jeg kan mærke at du bliver meget stresset når du har vist dine ting på FB og der så er nogle der gerne vil bestille” og ja hun har ret jeg kan ikke rumme i min hjerneskadede hjerne at få bestillinger på ting= jeg vil jo så gerne lave til alle der kan lide mine ting og er vildt stolt over at kunne lave noget andre kan lide, men jeg skal holde mig til at lave ting til den ene udstilling jeg er med på hvert efterår i CIF.

Men jeg har fundet ud af at jeg sætter billeder op af mine ting på Instagram det er ikke stressende for mig at vise mine billeder der ;-)  jo og så viser jeg mit håndarbejde i en strikke/hækle gruppe på FB som er en lukke gruppe.

Og så har jeg overvundet mig selv ved at melde mig ind på en voksen dagskole for sårbare voksende. Forløbet begynder jeg i slutningen af november torsdag formiddag på et selv udviklings hold, fredag på et strikke/hækle hold, det er små hold så jeg er meget positiv stemt og glæder mig rigtig meget, både til nye input og det sociale :-)

Efter nytår vil jeg bytte selvudvikling ud med keramik tirsdag formiddag og så lægge min fys træning torsdag formiddag, og hvis min anke om merudgifter går igennem og jeg får medhold vil jeg kunne tage til netværksmøder i både CIF og FYR noget mere. Så jo jeg synes det alt i alt går fint jeg skal bare huske at kikke på min tavle hver dag så jeg ikke putter for meget i min kalender ;-)  men det håber jeg at jeg lærer på et tidspunkt ;-)

Jeg vil slutte mit blogindlæg denne gang med 2 citater som har fulgt mig de sidste 5 år.

LIVET ER SOM ET MÆGTIG STORT LÆRRED. KAST AL DEN MALING PÅ, DU KAN.
(Danny Kaye)

VÅGN OP MED ET SMIL OG GÅ EFTER LIVET … LEV DET, NYD DET, SMAG DET, LUGT DET, FØL DET.
(Joe Knapp)