Inspiration til aktiviteter i Hjerneugen

Hjerneugen handler om vores fantastiske hjerne – og den kan du være med til at hylde. Sæt fokus på hjernen sammen med venner, kolleger, elever, beboere eller hvem du bruger din dagligdag sammen med. Klik på aktiviteterne herunder. Så kan du downloade og printe efter behov. Del fotos og videoklip på sociale medier med #hjernenifokus. Så er du med til at sprede Hjerneugens vigtige budskaber.

Myter om hjernen

Sandt eller falsk – myter om hjernen. Spil med dine venner, din familie, dine elever. Klik for at åbne, downloade og printe disse mytekort. Vil du ikke printe i farver, skal du huske at indstille din printer til sort/hvid.

Hjernekrydsord

Krydsord om de fem sanser. Klik for at åbne, downloade og printe denne sanse-krydsord som kan løses af/med de yngste skolebørn. Vil du ikke printe i farver, skal du huske at indstille din printer til sort/hvid.

Hjernelabyrinter

Labyrinter – opgave for de mindste. Klik for at åbne, downloade og printe disse hjernelabyrinter som kan løses af/med de yngste. Vil du ikke printe i farver, skal du huske at indstille din printer til sort/hvid.

Byg et neuron

Neuronet er hjernens mindste byggesten. Med denne opskrift kan du lære om neuronet og bygge dit eget. Opskriften er med piberensere, men du får også inspiration til andre “ingredienser” du kan bruge når du skal lave dit eget neuron.

Hjernehat

Lav din egen hjernehat. Lær om hjernen og hjernens dele mens du bygger denne hjernehat. Børn fra cirka otte år kan samle hjernehatten selv, mindre børn skal have hjælp. Afsæt mindst 20 minutter til at samle – mere hvis du også vil farvelægge.

Hjernesund

30-dagesudfordring. Få bedre hjernesundhed. Tag udfordringen op med hele familien. Du kan starte når som helst og hver dag i 30 dage gøre noget aktivt for at forbedre din hjernes sundhed. Print denne udfordring til køleskabet eller opslagstavlen.

Hjerneskadekanalen – dokumentar, træning, inspiration, personlige fortællinger

Hjerneskadeforeningens YouTube-kanal om alt hvad der vedrører livet med en hjerneskade – som ramt og som pårørende. Eksperter fortæller om hjernen og følger efter hjerneskade. Ramte og pårørende fortæller om livet med en hjerneskade og videregiver deres gode erfaringer til et bedre liv på trods af skaden. Her finder du også den nye serie af 21 træningsvideoer som vi har lavet i samarbejde med Center for Hjerneskade (playliste “Træn hjemmefra”).

Podcasts om hjernen – Hjernen i Fokus – På tværs

I anledning af Hjerneugen 2021 udgav MarselisborgCentret i Aarhus fem podcasts om hjernen som erstatning for de fysiske arrangementer det ikke var muligt at afholde det år: “Virtuel reality inden for neurorehabilitering”, “Synsproblemer efter hjerneskade – screening, udredning og synstræning”, “De syge betjente”, “Langtidsfølger efter hjernerystelse – hvordan kan vi håndtere vedvarende symptomer” og “Stemmebrugsvanskeligheder – hvordan kan det afhjælpes”.