Unge Hjerner

Unge Hjerner er et tilbud til dig mellem 15 og 30 år som har en hjerneskade og har brug for et fællesskab med andre der er i en lignende situation. Tilbuddet er en kombination af socialt samvær, erfaringsudveksling og undervisning.

Gruppen mødes fast hver anden uge. Det foregår altid på Center for Hjerneskade som ligger på Amager. Hver anden gang er planlagt et relevant fagligt indlæg, og hver anden gang er det “kaffeslabberas”. Der er altså både plads til hygge og sjov, mulighed for at dele sine tanker og oplevelser og mulighed for at lære at forstå sin hjerneskade og få redskaber til at håndtere sin hverdag.

Det er ikke noget krav at du bor i Storkøbenhavn, men du skal være indstillet på møderne foregår i København.

Netværket Unge Hjerner drives i et samarbejde mellem Center for Hjerneskade, Neurorehabilitering Selma Marie, Hjernesagen og Hjerneskadeforeningen.

Aktiviteter i Unge Hjerner efterår 2020

Alle aktiviteter foregår klokken 15.00-17.00 på Center for Hjerneskade, Amagerfælledvej 56 A, 2300 København S

Dato Indhold Oplæg
11. august Socialt samvær Velkommen tilbage fra sommerferie
25. august Fagligt oplæg Hjernen – ved Susan Svensson, Center for Hjerneskade
8. september Socialt samvær/fagligt oplæg Identitet – Lea
22. september Socialt samvær
6. oktober Fagligt oplæg Eksistentialisme og hjerneskade, ved psykolog Bo Snedker Boman
20. oktober Socialt samvær
3. november Socialt samvær Sexualitet, ved Susan Søgaard, Hjerneskadeforeningen. Susan har skrevet en bog om hvordan sexualitet, med alt hvad det indebærer, kan ændre sig efter en hjerneskade.
17. november Fagligt oplæg Josefina Makris, ramt af hjerneskade for 10 år siden – hvordan finder man frem til hvem man er med familie, job og hjerneskade.
1. december Socialt samvær Juleklip og hygge. Det er jo 1. december.
15. december Socialt samvær Juleafslutning

Kontakt

Koordinator Stine Harbech
✆ 9243 7414
✉️ stine@ungehjerner.dk

Det er helt klart svært at få fat i os unge, for selv om vi egentlig gerne vil møde andre, kan det være lidt en overvindelse at skulle afsted til sådan en gruppe.

Jeg har været med fra starten, og jeg er altid helt spændt, inden jeg skal afsted. Men nu er det på den fede måde.

Det er rart at se, at mange af de problemer, de andre har, dem har jeg også selv.

Før ‘Unge Hjerner’ kendte jeg ikke andre, som jeg kunne identificere mig med. Det har også noget at gøre med, at man heller ikke rigtigt vil indse det.

Andre siger jo til én: ‘Du er jo ikke hjerneskadet, det kan jeg se. Du ser normal ud, du savler ikke, og du kan tale’. Det får mig til at tænke, at så er det nok bare mig.

Derfor har det været sindssygt godt at komme i ‘Unge Hjerner’. Det er de samme ting, vi går igennem. Den der genkendelse, det har været sindssygt fedt.

Nicolai Kabel Jensen, Deltager i Unge Hjerner