Interview med ambassadør Sanne Salomonsen

I det seneste nummer af magasinet Helse fortæller Sanne Salomonsen om sit liv otte år efter at hun selv blev ramt af en blodprop i hjernen.

Sanne Salomonsen er ambassadør i både Hjerteforeningen og Hjerneskadeforeningen. Hun har derfor ofte observeret hvor stort et tabu der ligger i at tale om skader i hjernen.

I interviewet med Helse siger Sanne Salomonsen:

»Jeg ved at netop det at tale om blodpropper i hjernen er så tabubelagt, og hvis jeg skal være hjertens ærlig, er jeg i lidt af et dilemma. Jeg er ambassadør for Hjerteforeningen, men blodpropper i hjertet taler vi åbent om, og foreningen får masser af donationer og omtale. Hjerneskadeforeningen ligger lige under Hjerteforeningen, og den får ikke lige så meget opmærksomhed, hvilket er synd. Hvis du overlever en blodprop i hjertet, har du ikke nogen deciderede fysiske mén. Overlever du en blodprop i hjernen, skal du minimum bruge to et halvt år på at få din krop til at fungere igen.«

En af Sanne Salomonsens absolutte mærkesager inden for hjerneskaderehabilitering er trombolysebehandling til blodproppatienter. For kun med hurtig og rigtig behandling kan vi forvente at de liv der bliver reddet, også kan leves.

»Foreningens slogan hedder “Et liv, der er er reddet, er et liv, der skal leves.” Men livet kan ikke leves optimalt efter en blodprop i hjernen, hvis patienten ikke får den rette behandling i tide. Så skal man have hjemmehjælp, langvarig genoptræning, hjælpemidler […]«

Du kan læse hele interviewet på side 11-14 i magasinet Helse som du kan hente på apoteket eller læse online herunder.