Samtalegrupper for afasiramte

Institut for Kommunikation og Handicap afprøver i 2016 og 2017 et nyt pilotprojekt om samtalegrupper for personer med afasi. Projektet hedder “Kommunikation for livet”.

Samtalegrupperne er målrettet personer der har afsluttet et højt specialiseret undervisningstilbud, men stadig har afasi. Samtalegrupperne strækker sig over 2 x 16 uger og foregår i henholdsvis Silkeborg og Århus. Grupperne mødes 21⁄2 timer hver uge.

Bedre hverdag, trivsel og livskvalitet for personer med afasi

Afasi er sproglige vanskeligheder som følge af en erhvervet hjerneskade efter eksempelvis en blodprop i hjernen, en hjerneblødning eller en hjernesvulst.

Afasi rammer hvert år 2-3.000 mennesker og betyder problemer med at udtrykke sig sprogligt og forstå hvad andre siger. Afasi kan også påvirke din evne til at læse og skrive samt medføre en ændret selvfølelse, færre sociale relationer og kun få eller ingen fritidsaktiviteter. 

Også grupper for pårørende til afasiramte

I tilbuddet er også grupper for de pårørende. Det skal sikre den bedst mulige overførsel af det positive udbytte af samtalegrupperne til hverdagen.

Pårørendegrupperne varer 2 x 16 uger. I første forløb mødes deltagerne hver 4. uge, i andet forløb hver 8. uge.

Vil du deltage?

Der er stadig få ledige pladser til personer med afasi i projektet – så lyder det som noget for dig eller en du kender, så læs mere i pjecen om projektet.

Læs pjece om projektet ‘Kommunikation for livet’

Vil du være frivillig tovholder?

Helt kort går projektet ud på, at man i udlandet har succes med samtalegrupper ledet af frivillige, og målet er at finde ud af, om det også kan overføres til danske forhold.

Projektet søger derfor frivillige der sammen med en logopæd vil stå for en samtalegruppe for personer med afasi. Så er du tålmodig, god til at lytte og rummelig, er det måske dig, vi søger.

Som frivillig vil du blive oplært i at være tovholder i en samtalegruppe så du føler dig forberedt til opgaven. Du vil også få viden om afasi og om hvordan du bedst kommunikerer med og støtter personer med afasi.

Inden du kan godkendes som frivillig, kommer du til en personlig samtale. Samtalen danner grundlag for en gensidig afklaring og afstemning af forventninger til det frivillige arbejde.

Du finder relevante kontaktinfo og info om tilmelding i Region Midtjyllands pjece om projektet.

Læs pjece om projektet ‘Kommunikation for livet’