NÅR HJERNEN KOMMER TIL SKADE

Vidste du at hvis du slår hovedet, kan du opleve at du ikke længere kan smage forskel på ingefær og jordbær, at det du siger, lyder rigtigt for dig, men er volapyk for andre, eller at du ikke vil kendes ved halvdelen af din krop? De færreste af os kender omfanget af en hjerneskade før den rammer os selv eller vores nærmeste.

Klik på billederne herunder hvis du vil blive klogere på hjernen og hjerneskader.

Menneskehjernen

Menneskehjernen

Hvad er hjernen for en størrelse? Hvordan fungerer den? Hvad laver de forskellige dele af hjernen, og hvad sker der når de kommer til skade?

Symptomer og følger

Symptomer

Ligegyldigt hvad du foretager dig, så er det din hjerne der står bag. Bevægelse, tanker, sprog, sanser – det hele kan blive påvirket af en hjerneskade.

Mand, fitnes, træning, genoptræning

Genoptræning

Hjernen kan gå i stykker, men den kan også lære mange ting igen – det sker bare ikke af sig selv, men kræver træning – fysisk, kognitiv og tale.

Samvær med en hjerneskadet

Samvær

Hjerneskader gør os usikre. Hvad skal jeg sige? Forstår den ramte hvad der foregår? Hvornår skal jeg hjælpe? Her får du gode råd.

Skade

Myter

Misforståelser opstår når noget er svært at forstå. Og det er livet med en hjerneskade. Vi tager livet af de mest almindelige myter.

Skade

Tal

Over 120.000 mennesker i Danmark lever med en hjerneskade. Hvad vi ellers ved om de 120.000 kan du se her, hvor vi dykker ned i tallene.