Brætspil sætter gang i dialogen om det seksuelle med et handicap

Hvordan kan mennesker med nedsatte kognitive og verbale evner sætte ord på deres følelser, lyster og nysgerrighed på et emne som i forvejen er svært at tale om? Hvordan kan mennesker, som har fået i fysisk handicap senere i livet, overvinde følelser som skam og skyld og få talt med sin partner om seksualliv og intimitet efter skaden?

Seks seksualvejledere med pædagogisk baggrund har opfundet brætspillet ‘Tør du vende?’ for at sætte gang i dialogen. Spillet skaber en god ramme for og giver inspiration til den svære intime snak. Samtidig er spillet kun med billeder, hvilket gør det brugbart også for mennesker med kommunikationshandicap og udviklingshæmning. Spillet er inspireret af det hele almindelige vendespil, som de fleste kender.

Spillet kan bruges hjemme af par, men det er også et pædagogisk redskab for mennesker som er ansat til at støtte mennesker med blandt andet hjerneskade.

Pædagoger og andre fagpersoner kan med billeder skabe rammen for et intimt forum til at tale om seksualitet – enten med aktiv deltagelse fra den ramte, eller hvor den ramte blot lytter. Der er inspiration til at tale om seksualitet, intimitet, kroppen og dens forskelligheder, seksuelle handlinger og lyst og ønsker til det hele.

Spillet handler om viden og dialog. Der er ingen vindere eller tabere.

Brætspillet kan købes ved at skrive til vendespil6@hotmail.com eller ringe til seksualvejleder Sune Lund ✆ 2876 0919.