Kvinder, der vil det bedste…!

Solen skinnede om kap med de brede smil, der blev uddelt i forbindelse med Soroptimist International – Odenses forårsmesse den 28. marts 2015, hvor Forum for Yngre Ramte (FYR) deltog med en stand for Hjerneskadeforeningen. Men der var flere grunde til, at smilene var brede netop den dag.

I efteråret 2014 søgte FYR penge hos Soroptimist International – Odense til et arrangement for pårørende børn i alderen 6-18 år. Soroptimisterne – som de til dagligt kalder sig selv – er en verdensomspændende organisation af erhvervsaktive kvinder, der har til formål at fremme blandt andet menneskerettigheder og bidrage til at forbedre især kvinder og børns vilkår.

Blandt FYR’s medlemmer er mange børnefamilier, der på nært hold har oplevet, præcis hvor vigtigt det er, at hjælpe “de glemte børn”. Ideen er derfor i 2014 at afholde en aktivitets- og informationsdag for børn og deres hjerneskadede forælder, hvor der inviteres til hygge, sjov og samvær, og det var denne aktivitetsdag som FYR søgte penge til.

FYR var så utroligt heldige at komme i betragtning til organisationens største lokale donation og modtog 15.000 kroner som bidrag til aktivitets- og informationsdagen.

Hjerneskadet.dk fik lejlighed til at tale med Præsidenten for Odense-afdelingen Janne Ellegaard og spurgte hende blandt andet om, hvorfor netop FYR var kommet i betragtning til donation. Hertil svarede Janne Ellegaard: “Vi er altid på udkig efter nogen, hvor tingene kan gøre gavn, og hvor pengene ikke bliver “ædt” op i administration“.

Janne Ellegaard fortalte endvidere, at det ligeledes havde haft indflydelse på beslutningen, at et Soroptimist-medlem havde gjort opmærksom på, at FYR eksisterede, og at FYR havde skrevet en ansøgning, der havde gjort indtryk på alle medlemmer. Ud over donationen på 15.000 kroner tilbød Janne Ellegaard personligt at være behjælpelig med assistance på selve informationsdagen, når dagen kommer.

FYR er utrolig taknemmelig for donationen og vil endnu engang sige tusind tak til Soroptimist International – Odense for den meget flotte donation. De er i sandhed; Kvinder, der vil det bedste! (Fri oversættelse af betydningen af det latinske ord Soroptimist)

Hjerneskadeforeningen og FYR håber på, at det kun er startskuddet på en række af aktiviteter for “de glemte børn”, og at vi allerede fra 2016 kan afholde den første af en årlig sommercamp, hvor  de pårørende børn sammen med ligesindede kan få en sjov og lærerig sommeroplevelse med frivillige og fagpersoner, der både vil underholde, men også gøre børnene klogere på det at have en hjerneskadet forælder.

Du kan finde yderligere information om Soroptimisterne på deres hjemmeside (klik på linket)
Du kan også hjælpe os med at give lidt tilbage ved at like Soroptimisternes Facebookside

 I videoen foroven kan du se Kenneth Kinastowskis takketale på vegne af FYR, hvor Kenneth blandt andet fortæller om baggrunden for ansøgningen.
Smilene var brede ved overrækkelsen af de 15.000 kroner til FYR og "de glemte børn".

Smilene var brede ved overrækkelsen af de 15.000 kroner til FYR og “de glemte børn”.

Soroptimisterne, Marianne Kampmann og Suusaat Hansen

Marianne Kampmann og Suusaat Hansen, der begge er aktive i Forum for Yngre Ramte (FYR) på plads ved Hjerneskadeforeningens stand.

Soroptimisterne, Suusaat Hansen og Anne Christiansen

Suusaat Hansen og Anne Christiansen foran Hjerneskadeforeningens stand på Soroptimisterne forårsmesse i Odense.