PRESSEMEDDELELSE

Cykelsikkerhed i en god sags tjeneste

Et nyt samarbejde mellem ABUS og Hjerneskadeforeningen skal gøre cykelturen gennem byen mere sikker. ABUS lancerer en ny cykelhjelm og donerer dele af salget til Hjerneskadeforeningens indsats for at forbedre vilkårene og støttemuligheder til skadede og deres pårørende.

Forskere har for nylig slået fast, at en cykelhjelm mindsker risikoen for at få en moderat eller svær hjerneskade ved cykeluheld med op til 88 procent.

Det er blandt andet baggrunden for et nyt samarbejde mellem ABUS og Hjerneskadeforeningen, som har fået navnet #sikkercykelby. Samarbejdet skal sætte fokus på cykelsikkerhed i landets største byer via en opsigtsvækkende, ny cykelby-hjelm. For hver solgt hjelm går 40 kroner til Hjerneskadeforeningens arbejde. Cykelhandler Jakob Nielsen fra Fri BikeShop Aarhus har allerede bestilt et parti af de nye kampagne-hjelme og ser frem til at bidrage til den gode sag.

– Jeg synes, det er et sympatisk initiativ, og det hjælper til at rette mere fokus på at bruge hjelm. Samarbejdet med Hjerneskadeforeningen øger forbrugernes fokus på cykelsikkerhed, og det får flere kunder til at efterspørge vejledning fra en fagmand, når de køber hjelm. Derfor er vi også i dialog med den lokale Hjerneskadeforening om at lave et event i butikken for at promovere den nye hjelm og sætte fokus på sikkerheden, fortæller Jakob Nielsen fra Fri BikeShop Aarhus.

Øget cykelsikkerhed i byerne
Generelt er danske cyklister blevet bedre til at bruge cykelhjelm i de senere år, men ifølge Rådet for Sikker Trafik, er det stadig kun omkring en tredjedel af cyklisterne, der vælger at bruge hjelm. De fleste uheld sker i byerne, hvor der bliver cyklet flest kilometer. Det skal den nye cykelby-hjelm sætte fokus på ved at gøre cykelsikkerhed til et lokalt anliggende.

– Trafikken er kun lige så sikker, som dens trafikanter, og bedre sikkerhed og trafikkultur begynder lokalt. Det er derfor, vi har valgt at lancere en hjelm til cyklisterne i de største byer, så de kan vise, at de går forrest for at øge sikkerheden i deres egen by, forklarer adm. direktør Kim Møller-Nielsen fra ABUS-Gruppen Nordic A/S.

Et samarbejde for bedre forhold
I Danmark lever cirka 120.000 mennesker med en hjerneskade. Hver solgt cykelby-hjelm støtter Hjerneskadeforeningens arbejde for at give patienter og pårørende den bedst mulige støtte.

– Cykelhjelme forbygger heldigvis hjerneskader, men hvis cyklister pådrager sig en hjerneskade, skal de stadigvæk kunne leve meningsfulde liv efterfølgende. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med ABUS. Det bidrager både til at forbedre forholdene for danskere med en hjerneskade, og det hjælper til at forebygge hjerneskader, når flere kører med cykelhjelm, siger adm. direktør Morten Lorenzen fra Hjerneskadeforeningen.

Fakta om #sikkercykelby

  • ABUS lancerer i samarbejde med Hjerneskadeforeningen en ny variant af bestsellerhjelmen Urban-I V.2 med skriften #Sikkercykelby efterfulgt af det lokale bynavn på siden af hjelmens visir.
  • Cyklisterne opfordres til at dele deres oplevelser i trafikken med andre ved at tilføje hashtagget #sikkercykelby, når de lægger billeder på sociale medier.
  • Cykelby-hjelmen blev i juni lanceret i landets 12 største cykelbyer. Med lokal opbakning kan hjelmen lanceres i alle byer landet over.

Gå til kampagneside