BEKENDELSER

Bekendelser er en skriveklub hvor vi hver måned samler bekendelser inden for et bestemt tema. Mærk forløsningen ved at slippe tankerne fri og sætte ord på hvordan en hjerneskade har påvirket dit liv. Både ramte og pårørende kan være med. Du behøver ikke deltage hver måned, men kan være med præcis når temaet rammer dig, og du har noget på hjerte.

Månedens tema: Taknemmelighed

Taknemmelighed bliver kaldt en genvej til glæde, men hvordan finder man taknemmeligheden frem når livet er blevet svært? Er det nok bare at være i live? Er taknemmelighed en ligetil følelse eller i virkeligheden kompliceret. Efter en hjerneskade føler de fleste en vis taknemmelighed over at have overlevet – eller at ens kære har overlevet. Men en del oplever at taknemmeligheden falmer når virkeligheden banker på.

Slip tankerne løs og sæt ord på. Den eneste regel er at temaet TAKNEMMELIGHED er i centrum for dine bekendelser – du sætter dit eget twist på.

Fortæl om en sjov episode, en kærlig gestus, en uventet hjælp, en overraskende afgørelse eller noget der har gjort en forskel i din situation. Dukkede et nyt venskab op fra sidelinjen? Er det hele gået meget bedre end du/blev stillet i udsigt? Har situationen givet dig et nyt perspektiv? Har du fundet glæden? Du kan bekende tanker om noget du ikke har talt med andre om, fortælle om hvad taknemmelighed er for dig, eller sende os en historie du gerne underholder andre med. Du kan skrive om en længere periode eller blot lave et nedslag i dit liv og fortælle om en helt specifik situation. Ordet er dit. Ordet er frit.

DEADLINE:
5. marts 2023

Slip tankerne fri blandt ligesindede – sådan gør du

Det er forløsende at skrive, også selvom ordene aldrig når andre end en selv. Men dine ord og tanker kan også være til hjælp og inspiration for andre som er i en situation som på flere måder ligner din. Derfor har det stor værdi at dele.

Lad dig ikke overvælde af opgaven. Skriv hvis du har lyst. Skriv på tid hvis det hjælper dig. Skriv lidt ad gangen.

Det behøver ikke være perfekt; det behøver blot at komme fra dig. Det er ikke vigtigt om du har skrevet før. Det har heller ingen betydning om du har helt styr på ordstilling, bøjninger, stavning eller tegnsætning. Det er din stemme, din fortælling, det som er vigtigt for dig. Du kan skrive som var det en dagbog, et digt en joke, en statusopdatering, en artikel eller andet. Ja, du behøver ikke engang at skrive hvis det tager for meget energi. Har du lyst til i stedet at lave en video- eller lydfil, så gør du blot det.

Send dine bekendelser inden aktuel deadline til susan@hjerneskadeforeningen.dk
Skriv BEKENDELSER i emnefeltet.

Du må selvfølgelig også bruge temaet som inspiration til at skrive for dig selv hvis du har lyst til at skrive med, men ikke til at dele med andre.

NYT TEMA HVER MÅNED

Vi slår hver måned et nyt tema op. Vi forsøger at finde temaer med mange muligheder for fortolkning, så der både er åbent for det lette og det svære, det sjove og det triste, og alt det midt imellem.

Det med småt

Hver måned slår Hjerneskadeforeningen et nyt tema op og samler bekendelser fra medlemmer der har noget på hjerte.

Når du indsender din fortælling giver du samtidig samtykke til at Hjerneskadeforeningen må bruge dine ord i et eller flere af foreningens medier med det formål at formidle livet med en hjerneskade – som ramt og som pårørende. Vi kan ikke garantere at alle fortællinger bliver offentliggjort og slet ikke med det samme, så det er ikke sikkert du bliver kontaktet, men du bliver helt sikkert læst. Vi gemmer din fortælling i op til 12 måneder fra modtagelsen medmindre andet bliver aftalt med dig.

Offentliggørelse

Vi deler ikke din fortælling uden at vi har aftalt det. Du kan altså ikke risikere at den pludselig dukker op et sted uden dit vidende. Vi vil altid kontakte dig først og oplyse dig om hvor og hvornår det bliver brugt.

Ændringer, rettelser og tilpasninger

Inden eventuel offentliggørelse kan det være nødvendigt at lave nogle rettelser og mindre ændringer. Det kan være rene slå- og grammatikfejl, formuleringer som kan gøre en del af teksten svær at forstå, eller en forkortelse af indholdet. Du vil få den redigerede tekst til godkendelse hvis vi ønsker at lave ændringer inden offentliggørelse.

Anonymitet

Du kan dele din fortælling anonymt hvis du ønsker det. Anonymiteten kan være fuldstændig, så vi skriver anonym eller ændrer eventuelt navne og steder. Det kan også være delvis, så vi for eksempel kun bruger dit fornavn. Vi hjælper gerne med at gennemgå teksten og komme med forslag til ændringer som vil sikre at du ikke bliver genkendt hvis du ikke ønsker det. Du behøver ikke være anonym, det er et tilbud. Ønsker du ikke at være anonym, vil vi måske henvende os til dig inden eventuel offentliggørelse spørge om du har lyst til at vi også bruger fotos.

Sletning

Du kan til enhver tid bede os om at slette din fortælling hvis den ikke har været offentliggjort. Efter offentliggørelse vil det være muligt at slette den hvis den ligger digitalt, men dette kan naturligvis ikke lade sig gøre hvis den har været trykt i for eksempel vores medlemsblad.

Inspiration

LÆS FORENINGENS

medlemsblad

BLIV MEDLEM AF

Hjerneskadeforeningen

INSPIRATION

udgivelser

DONATION

støt vores arbejde

Nyeste indlæg på hjerneskadebloggen

  • accepter det som er

Accept … hvad er det?

By |12. oktober 2022|

Accept er et begreb, som får en helt ny betydning efter en hjerneskade. Meget må vi lære at leve med, og det kræver accept at leve godt med det.

News