PRESSEMEDDELELSE
19. april 2016

Hjerneskadeforeningen får ny formand

Efter 20 år med samme mand på formandsposten valgte Hjerneskadeforeningens repræsentantskab i weekenden ny formand. Jette Sloth Flohr, som til daglig leder Hjerneskadeforeningens lokalafdeling i Aarhus, afløser Niels-Anton Svendsen.

– Mit fokus vil være på hele den hjerneskaderamte familie og styrkelse af Hjerneskadeforeningens lokalafdelinger, så vi endnu bedre kan støtte og hjælpe ramte og pårørende i alle dele af landet. Aarhus har Hjerneskadeforeningens største lokalafdeling med daglige aktiviteter til ramte og pårørende. De erfaringer og den viden, jeg har fået ved at bygge Aarhus-afdelingen op til det, den er i dag, kan jeg bruge i mit nye arbejde som formand for landsforeningen. Jeg glæder mig til at gå i gang med opgaven, og heldigvis har jeg en god næstformand, Jens Søndergaard, som er en stor støtte i hverdagen og i bestyrelsen, siger den nye formand.

Jette Sloth Flohr bliver den kun tredje formand i Hjerneskadeforeningens historie. Foreningens første formand og stifter Aase Engberg er stadig på trods af sine 80 år særdeles aktiv på hjerneskadeområdet og deltog således også i weekendens repræsentantskabsmøde. Aase Engberg var formand for Hjerneskadeforeningen i 11 år og blev afløst af Niels-Anton Svendsen, som herefter bestred posten i 20 år. Som sin forgænger vil den afgående formand ligeledes fortsætte med at lægge frivillige kræfter i arbejdet for mennesker med hjerneskade.

– Mit “pensionistjob” bliver et stort nordisk projekt, som handler om at skabe bedre vilkår for mennesker med handicap. Samtidig har jeg en ide om at lave club house-inspirerede fællesskaber for mennesker med hjerneskade, så jeg kommer bestemt ikke til at mangle meningsfuldt arbejde, siger Niels-Anton Svendsen.

Niels-Anton Svendsen engagerede sig i Hjerneskadeforeningen, efter at hans søn Asger fik hjertestop og medfølgende hjerneskade som kun 19-årig. Niels-Anton Svendsen ønskede at bruge sine kræfter på at undgå, at andre i en lignende situation ikke skulle gennem det samme.

- Jeg har en familie, der glæder sig meget til, at jeg nu får mere tid til dem derhjemme, og jeg kan ikke forestille mig nogen, som jeg hellere videregiver formandsposten til end Jette Sloth Flohr. Jeg har været formand på een måde, og Jette vil helt sikkert være det på en anden måde, men jeg er ikke i tvivl om, at Jette vil blive en fantastisk formand. Med den formand, bestyrelse og direktør vi har nu, er Hjerneskadeforeningen i særdeles trygge hænder, og jeg tror, at alle medlemmer vil opleve, at deres medlemskab blot kommer til at give endnu mere mening og værdi i de kommende år, siger den nu tidligere formand, Niels-Anton Svendsen.

Cirka 4.000 familier er medlem af Hjerneskadeforeningen. Foreningen yder rådgivning til hjerneskaderamte familier, formidler viden om livet med en hjerneskade, skaber sociale relationer i aktiviteter mellem ligesindede og arbejder samtidig politisk for at forbedre forholdene for hjerneskaderamte og deres pårørende.

Der holdes reception for Niels-Anton Svendsen den 19. maj klokken 13.00-15.00 i Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup. Til receptionen er også lejlighed til at møde Hjerneskadeforeningens nye formand Jette Sloth Flohr.