Mette Ulsø fortæller i klippet om hvordan hun oplever det at skabe og bevare relationer – venskab, såvel som kærlighed.

Kærlighed og venskab

Efter en hjerneskade oplever mange at det bliver sværere at møde og skabe bånd til nye mennesker, ligesom det kan blive svært at bevare de venskaber og forhold man havde inden skaden.

Venskaberne ændrer sig – af flere årsager. Vilkårene for venskabet er ikke længere det samme, og man kan måske ikke de samme ting sammen som tidligere. Den hjerneskaderamte kan have ændret sin personlighed og/eller sine prioriteter. Og så er der selvfølgelig misforståelser, manglende forståelse og myter.

Mange hjerneskaderamte fortæller at de over tid – efter erkendelsen, accepten og det nye jeg er plads – oplever at de igen bliver udadvendte, lærer strategier til at håndtere det sociale liv og danner nye og dybe venskaber.

Se Martin Bache og hans forlovede Helle fortælle om hvordan de fandt sammen efter at Martin både havde haft en hjerneblødning og var blevet opereret for en svulst i hjernen.

Brian og Suzan taler sammen om de begrænsninger der hos mennesker med hjerneskade kan være for forholdet til andre mennesker.

I dette klip fortæller Martin Bache og hans forlovede Helle om hvordan de oplever forholdet til venner og det at bevare det sociale liv efter Martins hjerneskade.

Inspiration - Sagsbehandling

Tegneserie

Læs Sune Hansens skarpe tegneserie om en hjerneskadets oplevelse med den kommunale sagsbehandling.

Hjerneskadebloggen

Hjerneskadeblog

På hjerneskadebloggen kan du læse om andres oplevelser i forbindelse med genoptræning og sagsbehandling.

Støt Hjerneskadeforeningens arbejde med at formidle livet med en hjerneskade

Brevkasse

Er du i tvivl, så spørg brevkassen. Vores socialrådgivere og samarbejdspartnere svarer på det meste.

Hvad oplever du?

Har du oplevelser i forhold til relationer med andre som du gerne vil dele? Eller spørgsmål til andre. Skriv herunder.