I klippet fortæller vores blogger Maria Lindgren om sit genoptræningsforløb efter at hun blev skadet på grund af en blødning i hjernen. Et forløb hvor det var nødvendigt for Maria og familien at råbe op for at få bevilliget kognitiv genoptræning. Den oprindelige genoptræningsplan handlede nemlig kun om den fysiske træning. Særligt betydningsfuldt i Marias forløb har været et ophold på Center for Hjerneskade hvor hun har fået redskaber til at strukturere sin hverdag – herunder at fungere bedre som mor og ægtefælle til drengene Lucas og Cornelius og manden Peter.

I klippet fortæller Brian Backmann Hansen om hvordan han har kæmpet sig tilbage til livet uden ret meget hjælp fra systemet. Brian var som 10-årig i en alvorlig ulykke, og ingen regnede med at han nogensinde ville kunne tale, gå eller på nogen måde kunne klare sig selv igen. Brian var bare ikke enig. Uhyggeligt langsomt rejste han sig fra sygesengen, genvandt sit sprog, kom op fra kørestolen og blev igen et selvstændigt menneske. I dag er en af Brians udfordringer at hans tale og udseende får folk til at tro at han er ramt på intelligensen – og det er langt fra tilfældet.

Inspiration - Sagsbehandling

Tegneserie

Læs Sune Hansens skarpe tegneserie om en hjerneskadets oplevelse med den kommunale sagsbehandling.

Hjerneskadebloggen

Hjerneskadeblog

På hjerneskadebloggen kan du læse om andres oplevelser i forbindelse med genoptræning og sagsbehandling.

Støt Hjerneskadeforeningens arbejde med at formidle livet med en hjerneskade

Brevkasse

Er du i tvivl, så spørg brevkassen. Vores socialrådgivere og samarbejdspartnere svarer på det meste.

Hvem er du?

Ikke alle når så langt som fagpersonerne forventer – og andre når meget, meget længere. Hvad er dine erfaringer med genoptræning? Var din eller din kæres prognose rigtig eller helt ved siden af?