LIV DER REDDES – SKAL LEVES!

Som pårørende til en hjerneskadet bliver det ofte dit ansvar at det liv der blev reddet, kan leves. Behandlere, vejledere og rådgivere gør alt hvad de kan for det menneske du elsker – men det er dig der koordinerer, planlægger, ordner og fikser den hverdag der giver udsagnet bund i virkeligheden. Når de professionelle har fri og går hjem, tager du over. Det er ikke mærkeligt hvis du er træt, eller din tilstand svinger mellem håb og afmagt. Den ramte skal rehabiliteres. Det skal du også! Hjerneskadeforeningen håber vi kan være med til at give dig inspiration og styrke til en meningsfuld fremtid på nye præmisser.

Menneskehjernen

Menneskehjernen

Hvad er hjernen for en størrelse? Hvordan fungerer den? Hvad laver de forskellige dele af hjernen, og hvad sker der når de kommer til skade?

Symptomer og følger

Symptomer

Ligegyldigt hvad du foretager dig, så er det din hjerne der står bag. Bevægelse, tanker, sprog, sanser – det hele kan blive påvirket af en hjerneskade.

Mand, fitnes, træning, genoptræning

Genoptræning

Hjernen kan gå i stykker, men den kan også lære mange ting igen – det sker bare ikke af sig selv, men kræver træning – fysisk, kognitiv og tale.

Samvær med en hjerneskadet

Samvær

Hjerneskader gør os usikre. Hvad skal jeg sige? Forstår den ramte hvad der foregår? Hvornår skal jeg hjælpe? Her får du gode råd.

Skade

Myter

Misforståelser opstår når noget er svært at forstå. Og det er livet med en hjerneskade. Vi tager livet af de mest almindelige myter.

Skade

Tal

Over 120.000 mennesker i Danmark lever med en hjerneskade. Hvad vi ellers ved om de 120.000 kan du se her, hvor vi dykker ned i tallene.

Hvad søger du?

Finder du ikke det, du søger, så fortæl os, hvad du ønsker dig artikler om. Vær opmærksom på at der kan være lang svartid hvis du stiller spørgsmål. Vi anbefaler at du i stedet stiller dine spørgsmål til os på https://www.facebook.com/hjerneskadetdk/. Så får vi nemlig automatisk besked.