Elevatoren – digt af Michael Raymond Jensen

“Elevatoren” giver et indblik i en situation som mange hjerneskaderamte kan nikke genkendende til fra dem første tid. Perioden er ofte præget af forvirring, frustration, angst, en krop der ikke virker, og ord der ikke vil ud af munden.

Michael Raymond Jensen fik som ung en hjerneskade som følge af to hjerneblødninger og var i lang tid indlagt på Ringe sygehus (neurorehabiliteringen). Blandt andet havde Michael afasi, det vil sige at han havde mistet sit sprog.

Michaels blødninger i hjernen satte en stopper for drømmen om at undervise voksne i grafiske fag og it. Michael var 28 år, uddannet grafiker og netop optaget på den uddannelse der skulle sikre ham drømmen. I dag har han passeret de 40 år, og han træner stædigt videre for hele tiden at blive endnu bedre både fysisk og i sin tale, hukommelse og koncentration.

I videoen er det Michael selv der læser digtet. Hans reaktion da han selv så videoen første gang, var: “Wow den er fedt lavet, fuldstændigt i min ånd. FANTASTISK. Det er lidt vildt, men da jeg så filmen, fik den faktisk fremkaldt lige den følelse jeg havde dengang… det var lige så jeg fik gåsehud af det.”

Michael kommer gerne ud og læser sine digte op og fortæller om sit aktive liv med med en hjerneskade hvis du har et arrangement.

Mere viden om livet med en hjerneskade

Playliste om hjernen

Michael Raymond

Flere af Michael Raymonds hjerneskadedigte på YouTube.

Kenneth Kinastowskis blog

Brevkasse

Har du spørgsmål til fagpersoner? Få svar i brevkassen.

Blog

Hvordan lever man med følgerne hverdagen? Følg med i bloggernes hverdag.