Efter proppen – skal livet også leves

Alex Jensen overlevede en blodprop i hjernen og har siden viet sit liv til at arbejde for at hjælpe andre i samme situation og informere om livet med en hjerneskade. Gennem blandt andet sit frivillige engagement i Hjerneskadeforeningen har Alex Jensen mødt og hjulpet adskillige hjerneskadede og pårørende i deres rehabiliteringsforløb.

Bogen “Efter proppen – skal livet også leves! tager afsæt dels i eksempler fra Alex’ eget forløb, dels i den store viden Alex undervejs har erhvervet sig om hvordan vi som mennesker kommer i gang med at lave livet igen når hjernen har fået en skade.

Bogen er en håndbog for hjerneskadede og pårørende, og den bliver jævnligt opdateret. Alex’ tanke er at hver læser frit kan tilpasse bogen sit eget behov – og forslag til forbedringer tager Alex imod med kyshånd.

Klik på billedet herunder for at læse eller downloade bogen i en PDF.
Skriv til Alex hvis du har brug for en udgave i et word-format som du selv kan ændre i.

Om 4. udgaven, marts 2015:
Jeg har nok en gang skrevet hele bogen grundigt igennem og lavet rigtig mange små korrektioner.
Det er sket på baggrund af tilbagemeldinger fra de oplæg, jeg har afviklet siden udgivelsen.
Jeg bliver jo altid lidt klogere når jeg holder oplæg og snakker med andre skadede, pårørende og fagprofessionelle og får deres vinkler med.
Det hele har efterfølgende nok en gang været hos journalist Frank Løkkegaard til gennemsyn og retning af grammatikken samt det sproglige og Frank har også lovet at redigere bogen ifm 5. udgaven.
Frank: Tak for en stor indsats for Hjerneskadeforeningen og ikke mindst din store tålmodighed.
Kirsten: Også tak til dig for en stor indsats for Hjerneskadeforeningen, uden din opfordring til mig om at skrive, var bogen ikke blevet til noget. Samarbejdet med Kirsten Ness Larsen som redaktør, som havde meget stor betydning i starten af arbejdet med bogen – er nu indstillet, så den del klarer jeg selv fremadrettet.
Måtte der stadig være enkelte fejl, skyldes det nok, at jeg har skrevet mere tekst efter Frank har redigeret den.

Ud over dette er der sket væsentlige rettelser på følgende områder:
Generelt: Jeg havde planlagt at dette var den sidste udgave, men kan nu mærke, at jeg endnu ikke er færdig med bogen – der bliver ved med at dukke noget op, der mangler eller kan gøres bedre.
Så bogen lever videre, selv om jeg går på efterløn i august 2015 og:
1. Er stoppet som formand i Hjerneskadeforeningen Sydvestjylland i januar 2015.
2. Er stoppet som bestyrelsesmedlem i Frivillighuset Vindrosen i februar 2015.
3. Stopper som medlem i Hjerneskadeforeningens hovedbestyrelse i april 2015.

Helt nye og ændrede kapitler i 4. udgaven:
1. En række gode og generelle råd på udvalgte områder.
2. Gode og sunde livsstilsændringer.
3. Info om Livsstilscentret Brædstrup.
4. Håndtering af stress.
5. Unge og hjerneskadede (Skrevet sammen med Vejlefjord).
6. Hjerneskader og afhængighed.
7. Hvad kan du selv gøre – Hele det gamle afsnit om mental træning er opdelt i flere kapitler og gennemgående skrevet igennem og forsøgt forenklet.

Med venlig hilsen
Alex Jensen
Grønvangsvej 50, 6700 Esbjerg
Mobil 40 11 30 77

Efter proppen

 

I august 2008 fik Alex Jensen en blodprop i venstre side af hjernen og hans liv kæntrede. Han fik 16 forskellige hjerneskader, hvoraf han i 2014 stadigvæk har 6 skjulte skader tilbage. Alex ser bagud på perioden efter blodproppen og fortæller i “Efter proppen” hudløst ærligt og stærkt personligt om sine barske erfaringer med følgerne af den blodprop han fik.

Alex Jensen er født og opvokset i Esbjerg sammen med sin mor Henny Else Jensen og de 3 brødre: Erik, Bernt og Kaj Emil. Alex har boet i Esbjerg hele sit liv bort set fra 78-83 (Bramming) og 1999 (Vejen). Arbejdsmæssigt har han sejlet langfart med Mærsk som 14 årig, arbejdet som lastbilchauffør på en trælasthandel, på kraftværket Vestkraft i Esbjerg, i fisk og på diverse produktions- og byggevirksomheder i Esbjerg og Bramming.

I perioden 85 til 90, var han først ansat som skoleleder i AOF Bramming, Brørup, Holsted, Helle, Vejen og Ribe I perioden 1990-2007 var han ansat i AOF Danmark som proces- og organisationskonsulent i 17 år. Herefter som freelance konsulent i 2 år inden han fik proppen.

Alex Jensen deltog 28. april 2013 i programmet Kaffe med Curt. I udsendelsen fortæller Alex åbent om sit liv før og efter hjerneskaden – på godt og ondt, herunder en alvorlig depression og selvmordtanker. Klik på billedet for at komme til udsendelsen.

Efter proppen - Kaffe med Curt

Journalist Frank Løkkegaard lavede et radioprogram om Alex Jensen og bogen “Efter proppen – skal livet også leves!”. Programmet blev sendt første gang 17. august 2008. Klik på billedet for at lytte til programmet.

 

Efter proppen - Radio Mælkebøtten

Alex Jensen, Hjerneskadeforeningen, Sydvestjylland.Alex Jensen holder foredrag for institutioner, grupper af frivillige, personalegrupper, patientgrupper m.fl.

Kontakt Alex for en snak om hvordan foredraget tilpasses din virksomhed/målgruppe.

Kontaktinfo:
Alex Jensen
Grønvangsvej 50, 6700 Esbjerg.
Mobil 40113077, alexjensen54@live.dk