Camilla Pedersen ny ambassadør

Med glæde og stolthed kan vi fortælle at triatleten Camilla Pedersen har sagt ja til at blive Hjerneskadeforeningens ny ambassadør.

I september 2013 pådrog Camilla Pedersen sig kraniebrud i forbindelse med sin træning på cyklen. Hun lå 19 dage i kunstigt koma. Efter sin opvågnen blev Camilla udskrevet til genoptræning på Hammel Neurocenter. Under et år senere vandt hun VM guld i langdistance triatlon.

Camilla Pedersen glæder sig til gennem ambassadørrollen at gøre en endnu større forskel for andre der rammes med en skade – for hun har allerede inspireret mange med sin viljestyrke og imponerende comeback til sin sport.

“At jeg er kommet så langt som jeg er, og samtidig har haft mulighed for at inspirere og være et forbillede for mange som har haft deres egne problemer, for eksempel med selv at overvinde en skade eller en psykisk sygdom, har været guld værd for mig. Det har betydet meget mere for mig at kunne inspirere andre, end at vinde VM. Det er en kæmpe ære for mig at blive ambassadør i Hjerneskadeforeningen hvor jeg kan hjælpe hjerneskaderamte og deres familier. For mig vil det være stort hvis jeg kan hjælpe andre videre ved at formidle nogle af de ting jeg selv har brugt i forbindelse med min egen genoptræning,” fortæller Camilla Pedersen om sin grund til at blive ambassadør for Hjerneskadeforeningen.

Camilla Pedersen er tilbage i sin sport på fuld styrke, men det betyder ikke at hun ikke stadig lever med følger efter sin skade. Hun beskriver at hun har nogle ting der fungerer anderledes end før, men at hun selv har fået hjælp fra ligesindede til at forstå og acceptere sin skade.

“Da jeg selv stod midt i det, betød det rigtig meget for mig at tale med personer der selv har haft lignende problemer. De kunne fortælle om det de havde været igennem, og hjælpe mig med at forstå mine nye problemer. Selvfølgelig har genoptræningen været en udfordring, og der har været mange nye ting, jeg har skullet sætte mig ind i. Men de udfordringer har også været spændende, og jeg har vendt dem til noget positivt. Det vil jeg gerne hjælpe andre med, ligesom der var nogen der hjalp mig.”

Hjerneskadeforeningen byder Camilla Pedersen velkommen som ny ambassadør. Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet.