Aarhus vil spare endnu mere på voksne med handicap

Aarhus Kommune svinger atter sparekniven over voksne med handicap. Senest med forslag om at beskære ledsagerordningen og serviceniveauet på døgninstitutioner.

Artikel: Det skal være uundværligt hvis man beder om en undtagelse

10. juni 2016 skrev Jyllandsposten om hvordan et notat til lederne i Aarhus Kommunes Voksenhandicap-afdeling afslørede blandt andet stop for nyansættelser, erstatningsarbejdskraft ved sygdom eller barsel og et stop for køb af vikarydelser.

Flere handicaporganisationer, herunder Hjerneskadeforeningen, slog alarm. Til Jyllandsposten udtalte formand Jette Sloth Flohr:

»Hvis man førhen fik bostøtte i halvanden time hver 14. dag, er det nu en time hver tredje uge. Det skal dække hjælp til at betale regninger, aftale tid ved lægen, gå med i banken osv. Det er ikke rimeligt, hvis man ikke får tilstrækkelig hjælp.«

»De ansatte løber så stærkt, de overhovedet kan, fordi der i forvejen er sparet ind til benet. Der kan ikke skæres mere, og så længe der er råd til at afholde kulturby og bygge prestigebyggerier, så må og skal der også være penge til folk med handicap.«

Læs artiklen

Læs: Det skal være uundværligt hvis man beder om en undtagelse

 

Artikel: Flere økonomiske hug til udsatte

Tre uger senere var den gal igen. Denne gang sendte socialforvaltningen 12 forslag i høring. Man vil bremse udgifterne på Voksenhandicap ved blandt andet at beskære ledsagerordningen og den personlige assistance, BPA samt justere serviceniveauet på en række døgninstitutioner.

Endnu engang forsøger de fem organisationer at råbe op. Jette Sloth Flohr sagde til Jyllandsposten den 29. juni:

»Jeg er bange for, at det vil koste ansatte og beboere på nogle institutioner. Når der ikke er personale nok, vil ansatte gå ned med stress. Og så frygter jeg, at der er beboere, som synes, at livet ikke er værd at leve, fordi de ikke får nok omsorg og hjælp,« siger hun.

Læs artiklen
Læs: Flere økonomiske hug til udsatte